Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump’ın kurduğu Devlet Verimliliği Departmanı’nın (DOGE) fiili lideri olarak protesto edildi. ABD ve Avrupa’da toplanan kalabalıklar, Musk’ın kamu kurumlarını kapatma yetkisi kazanması ve hükümetteki etkisine karşı Tesla bayilerini hedef aldı.
Aktivistler, Tesla’nın 277 showroom ve servis merkezini eşzamanlı şekilde kuşatarak şirketin satışlarındaki düşüşü derinleştirmeyi amaçladı.
Göstericiler, “Elon’a karşı kornaya bas” ve “milyarder kanki karteline karşı savaş” yazılı dövizler taşıdı. California, New Jersey, New York, Minnesota ve Texas gibi eyaletlerde yüzlerce kişi Tesla merkezlerinin önünde toplandı.
Avrupa’da küçük kalabalıklar, özellikle Londra’da Tesla CEO’su Elon Musk’a karşı protesto düzenledi. Londra’daki bir eylemde, Musk’ın Nazi selamı verdiği ima edilen pankartlar taşındı. Eylemlere ABD’li aktör John Cusack, bazı Tesla sahipleri ve Demokrat Kongre üyeleri de destek verdi. Demokrat Temsilciler Meclisi üyeleri Jasmine Crockett ve Pramila Jayapal, protestolara aktif katılım gösterdi.
Tesla Takedown hareketi, barışçıl kalmayı vurgulasa da bazı araçlar ateşe verildi. Almanya’da yedi Tesla aracı yandı, Massachusetts’te ise bir olayda iki gösterici yaralandı. Elon Musk, protestolara rağmen satışların düşmesinden endişe etmediğini ve Tesla’nın 2026’ya kadar 10 milyon araç satmayı hedeflediğini açıkladı. Ancak, protestolar ve satış düşüşü nedeniyle Tesla hisseleri değer kaybetti. Analist Dan Ives, bu krizin Musk’ın Tesla markasını yeniden yönlendirebileceğini belirtti.