Gundemglobal.com
Zelenskiy müzakere istiyor: Rusya’ya “Gelecek hafta görüşelim” çağrısı!
No Result
View All Result
20 Temmuz 2025, Pazar
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
PİYASA VERİLERİ
borsaon.
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
No Result
View All Result
borsaon
Kripto borsaları için kritik tarih

Kripto borsaları için kritik tarih

Borsa On by Borsa On
29 Haziran 2025
in Kripto Haberleri
0

Türkiye’de faaliyet göstermek isteyen kripto varlık hizmet sağlayıcılarının, 30 Haziran 2025’e kadar Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuru yapma zorunluluğu kapsamında hazırlıklarını yoğunlaştırdığı bildirildi. Sektör temsilcileri, teknik altyapıdan saklama çözümlerine kadar pek çok başlıkta düzenlemelere uyum sağlamak için yoğun bir süreç yürütüldüğünü açıkladı.

Türkiye’deki kullanıcılara hizmet sunmak için 30 Haziran’a kadar Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulunması gereken kripto para borsaları son hazırlıklarını tamamlıyor.

Bunlarıda Okuyabilirsiniz

Kripto para piyasasında rekor!

Kripto para piyasasında rekor!

18 Temmuz 2025
Üç dijital varlık tasarısı ABD Temsilciler Meclisi’nden geçti

Üç dijital varlık tasarısı ABD Temsilciler Meclisi’nden geçti

17 Temmuz 2025

13 Mart’ta yayımlanan tebliğler ile kripto para borsaları olarak bilinen kripto varlık hizmet sağlayıcılarını (KVHS) düzenleme sürecinde ilk yasal adım atıldı.

Sermaye Piyasası Kurulunun hazırladığı tebliğlerde, kripto para borsalarının kuruluş, faaliyet ve işleyiş süreçlerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Tebliğlerdeki maddelerin büyük bir kısmı için yürürlük tarihi 30 Haziran olurken, borsaların faaliyet başvuruları için son tarih de tebliğlerle tespit edildi.

Buna göre, platformların Türkiye’de faaliyette bulunabilmesi için 30 Haziran’a kadar SPK’ye başvuru yapması gerekiyor. Kripto varlık hizmet sağlayıcıları ise yasal süreci tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

“Saklama kuruluşu için süreç devam ediyor”

Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, yaptığı açıklamada, geçen yıl temmuz ayında yayımlanan yasa sonrasında, ekosistemde çalışmaların başladığını söyledi.

Borsaların, mart ayında yayımlanan düzenlemeler doğrultusunda başvurularını 30 Haziran’a kadar tamamlayarak Sermaye Piyasası Kuruluna iletmek zorunda olduğuna dikkati çeken Dönmez, “Biz de tıpkı diğer tüm platformlar gibi bu son günlerde hazırlıklarımızı tamamlayarak, başvurumuzu iletme gayreti içindeyiz. Saklama sürecini nasıl yöneteceğimizle ilgili değerlendirmelerimiz ise bu aşamada sürmekte” dedi.

“Regülasyonlara tam uyum şart”

CoinTR Üst Yöneticisi (CEO) Ali Eşelioğlu da 30 Haziran’ın, Türkiye’de kripto varlık hizmet sağlayıcıları için dönüm noktası niteliğinde olduğunu vurguladı. Açık ve bağlayıcı bir regülasyonun yürürlüğe girmesinin kullanıcı güvenliği, piyasa istikrarı ve uluslararası uyumluluk açısından önemli ve büyük bir kazanım olduğunu belirten Eşelioğlu, Sermaye Piyasası Kurulu’nun ve ilgili kurumların ortaya koyduğu tüm yükümlülükler doğrultusunda, iç sistemlerini revize ettiklerini anlattı.

Eşelioğlu, Türkiye’de birçok bankanın, kripto para saklama hizmeti alanında faaliyet göstermeyi planlayan iştirakleri ile görüştüklerinin altını çizerek, “Ancak bu kuruluşların çoğu, çeşitli onay süreçlerini henüz tamamlayamadıkları için teklif iletemediler. İlerleyen günlerde, bu alanda Türkiye’de faaliyet gösteren ve gösterecek yetkin saklama kuruluşları ile verimli işbirlikleri kurmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başvuru süreçleri hakkında da bilgi veren Eşelioğlu, “30 Haziran süreci kapsamında, başvurumuzu o günün sabahında tamamlıyor ve hem sermaye yeterliliği hem de teknik yeterlilik açısından tüm şartları sağlıyoruz. Bu adımı, sadece yasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda kullanıcılarımıza ve paydaşlarımıza karşı taşıdığımız sorumluluğun doğal bir parçası olarak görüyoruz. Türkiye’nin küresel kripto ekosisteminde söz sahibi olabilmesi için regülasyonlara tam uyumun şart olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

“Altyapımıza yönelik kapsamlı iyileştirmeler gerçekleştirdik”

Paribu Hukuk Direktörü Mehmet Türkarslan ise 30 Haziran tarihinin, platformlar için büyük önem taşıdığını ve tebliğlerin kripto varlık piyasasına yönelik daha sıkı denetim ve şeffaflık mekanizmaları getirmeyi amaçladığını bildirdi. Tebliğlerin, daha önce yürürlüğe giren maddelerine uyum sağlanmasının da önemli olduğunu işaret eden Türkarslan, uyumun sağlanmaması durumunda, borsaların faaliyet başvurusunun olumsuz sonuçlanma ihtimalinin yüksek olabileceğine dikkati çekti

Alım satım platformu ve saklama şirketi için Sermaye Piyasası Kurulu ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nca (TÜBİTAK) belirlenen tüm yeni düzenlemelere uyum sağlamak adına yoğun bir çalışma süreci yürüttüklerini aktaran Türkarslan, özellikle bilgi sistemleri ve teknolojik altyapıya yönelik kapsamlı iyileştirmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Soğuk ve sıcak cüzdan güvenliği, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ile entegrasyon konularında da çalıştıklarına değinen Türkarslan, “Yeni düzenlemeler, Türkiye’deki kripto varlık ekosisteminin daha şeffaf, güvenli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması adına atılmış önemli adımlar. Regülasyonlara tam uyum sağlama konusunda gösterdiğimiz kararlılık, yatırımcılarımıza güvenli ve sağlam bir zemin sunma taahhüdümüzün bir göstergesidir” değerlendirmesinde bulundu.

Borsa On

Borsa On

Benzer Haberler

Kripto para piyasasında rekor!

Kripto para piyasasında rekor!

by Borsa On
18 Temmuz 2025
0

ABD Temsilciler Meclisi, ülkeyi "gezegenin kripto başkenti" yapma çabaları kapsamında dijital varlıklara ilişkin CLARITY, GENIUS ve Anti-CBDC yasa tasarılarını onayladı. CLARITY olarak adlandırılan...

Üç dijital varlık tasarısı ABD Temsilciler Meclisi’nden geçti

Üç dijital varlık tasarısı ABD Temsilciler Meclisi’nden geçti

by Borsa On
17 Temmuz 2025
0

ABD Temsilciler Meclisi, ülkeyi "gezegenin kripto başkenti" yapma çabaları kapsamında dijital varlıklara ilişkin 3 yasa tasarısını onayladı. CLARITY olarak adlandırılan...

Ethereum’a yönelik kurumsal talep artıyor

Ethereum’a yönelik kurumsal talep artıyor

by Borsa On
17 Temmuz 2025
0

Ünlü girişim sermayedarı ve Palantir'in kurucu ortağı Peter Thiel, Ethereum'a yüklü yatırım yapan bir kripto madenciliği şirketi hisselerinde büyük bir alım yaptığını...

Stablecoin patlaması hangi alanlara güç verecek?

Stablecoin patlaması hangi alanlara güç verecek?

by Borsa On
16 Temmuz 2025
0

Bank of America, stablecoin'lerin ilgi odağı olduğunu ve kripto para piyasasının bu yükselen köşesinin diğer alanları da beraberinde yükseltebileceğini söylüyor....

Next Post
HES Kablo’nun satışı için son teklif yarın

HES Kablo'nun satışı için son teklif yarın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsaon - Online Borsa Haber Platformu

Zelenskiy müzakere istiyor: Rusya’ya “Gelecek hafta görüşelim” çağrısı!

Bakanlıktan tütünle mücadelede yeni kampanya: Dumansız Türkiye

Türkiye, 2 yeni gemiyle dünyanın en üyük 4. deniz filosuna sahip oldu

Kritik maden yasası Meclis’ten geçti

Erdoğan: Gençlerimizin zehirlenmesine müsaade etmeyeceğiz

Özel: Yerini nasıl doldururuz bilmiyoruz

Erdoğan’dan Altan Öymen için taziye mesajı

Gazeteci, yazar ve siyasetçi Altan Öymen hayatını kaybetti

Borsaon.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaon.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaon.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.

BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.

borsaon.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaon.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.

Saglikla ve sevgiyle kalin...
GLOBAL MEDIA YAYIN PLATFORMLARI A.S

COPYRİGHT © 2023 GLOBAL MEDİA YAYIN PLATFORMLARI A.Ş

  • Piyasa Verileri
  • Borsa Şirketleri
  • Borsa Terimleri
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,759,207.720.40%
ethereum
Ethereum(ETH)₺143,502.13-0.19%
ripple
XRP(XRP)₺138.070.21%
tether
Tether(USDT)₺40.370.03%
binancecoin
BNB(BNB)₺29,505.69-0.65%
solana
Solana(SOL)₺7,137.82-0.20%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.370.00%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺9.742.56%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺143,245.360.10%
tron
TRON(TRX)₺12.92-1.64%
cardano
Cardano(ADA)₺33.270.98%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,754,363.050.44%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,799.801.50%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺173,289.210.21%
stellar
Stellar(XLM)₺18.68-0.50%
sui
Sui(SUI)₺152.20-1.14%
chainlink
Chainlink(LINK)₺736.392.72%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺10.730.02%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺983.072.92%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,431.21-1.21%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺153,677.960.08%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00059470.97%
leo-token
LEO Token(LEO)₺362.950.21%
weth
WETH(WETH)₺143,552.590.21%
litecoin
Litecoin(LTC)₺4,214.871.56%
the-open-network
Toncoin(TON)₺128.79-1.70%
usds
USDS(USDS)₺40.370.01%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.41-0.47%
polkadot
Polkadot(DOT)₺173.200.82%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,782.440.06%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,759,207.720.40%
ethereum
Ethereum(ETH)₺143,502.13-0.19%
ripple
XRP(XRP)₺138.070.21%
tether
Tether(USDT)₺40.370.03%
binancecoin
BNB(BNB)₺29,505.69-0.65%
solana
Solana(SOL)₺7,137.82-0.20%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.370.00%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺9.742.56%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺143,245.360.10%
tron
TRON(TRX)₺12.92-1.64%
cardano
Cardano(ADA)₺33.270.98%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,754,363.050.44%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,799.801.50%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺173,289.210.21%
stellar
Stellar(XLM)₺18.68-0.50%
sui
Sui(SUI)₺152.20-1.14%
chainlink
Chainlink(LINK)₺736.392.72%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺10.730.02%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺983.072.92%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,431.21-1.21%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺153,677.960.08%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00059470.97%
leo-token
LEO Token(LEO)₺362.950.21%
weth
WETH(WETH)₺143,552.590.21%
litecoin
Litecoin(LTC)₺4,214.871.56%
the-open-network
Toncoin(TON)₺128.79-1.70%
usds
USDS(USDS)₺40.370.01%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.41-0.47%
polkadot
Polkadot(DOT)₺173.200.82%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,782.440.06%
Loading...
No Result
View All Result
PİYASA VERİLERİ
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Hisse Senedi
  • Piyasalar
Copyright 2023 © GLOBAL MEDIA A.Ş