Gundemglobal.com
Bakan Fidan İranlı mevkidaşı Erakçi görüştü
No Result
View All Result
22 Temmuz 2025, Salı
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
PİYASA VERİLERİ
borsaon.
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
No Result
View All Result
borsaon
Brent petrol 60 dolara mı iniyor?

Brent petrol 60 dolara mı iniyor?

Borsa On by Borsa On
29 Haziran 2025
in Emtia Haberleri
0

Petrol fiyatları, üç haftalık yükseliş trendinin ardından bu hafta yüzde 12’den fazla değer kaybederken, uzmanlar ilerleyen süreçte fiyatların 60 dolar bandında seyredeceğine işaret ediyor.

ABD’nin 23 Haziran’da İran’ın nükleer tesislerine düzenlediği saldırıların ardından 77,81 dolara kadar yükselerek yaklaşık 5 ayın zirvesini test eden Brent petrolün varil fiyatı, aynı gün Tahran’ın Katar’daki ABD üssünü hedef almasının sınırlı bir yanıt olarak değerlendirilmesiyle yüzde 8,5 düşerek günü 69,48 dolardan kapattı.

Bunlarıda Okuyabilirsiniz

52 yıllık petrol anlaşması bitiyor

52 yıllık petrol anlaşması bitiyor

21 Temmuz 2025
Dolar satışında tarihi yığılma!

Dolar satışında tarihi yığılma!

21 Temmuz 2025

Böylece, Brent petrolde Temmuz 2022’den bu yana en büyük günlük kayıp görüldü.

İran ve İsrail arasında 24 Haziran’da ateşkes sağlandığına yönelik haberlerin ardından günlük yaklaşık 20 milyon varil petrol ve petrol ürününün taşındığı Hürmüz Boğazı’nda arz kesintisi yaşanmayacağı beklentisinin güçlenmesi de fiyatlardaki düşüşü hafta boyunca destekledi.

Bu doğrultuda, Brent petrolün varil fiyatı 27 Haziran ile sona eren haftada yüzde 12,6 düşüşle 66,33 dolara gerileyerek Mart 2023’ten bu yana en büyük haftalık düşüşünü kaydetti.

“OPEC+ grubunun adımları yakından izlenmeli”

Dünyanın önde gelen petrokimya veri sağlayıcılarından ICIS’in Petrol Piyasaları ve Enerji Dönüşümü Direktörü Ajay Parmar, AA muhabirine, fiyatların seyrinin 6 Temmuz’da yapılacak OPEC ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ toplantısından çıkacak sinyallere bağlı olacağını söyledi.

Parmar, toplantı sonrası üretim planlarına ilişkin net bir sinyal alınana dek fiyatların mevcut seviyelerde dengelenmesinin beklendiğini belirterek, “OPEC+ grubu arzı artırmayı tercih ederse fiyatlar mevcut seviyelerden gerileyerek 60-65 dolar bandına inebilir.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın petrol fiyatlarını düşürme yönündeki baskısının sınırlı etki yarattığını vurgulayan Parmar, “Petrol talebi mevsimsel olarak zirve seviyelerde ve bu durum fiyatları destekliyor. Ancak asıl belirleyici unsur arz tarafında ve burada kontrol OPEC+ grubunun elinde.” ifadelerini kullandı.

Parmar, piyasa oyuncularının OPEC+ ülkelerinin atacağı adımları yakından izlemesi gerektiğini belirterek, “İlerleyen süreçte fiyatlar üzerinde en büyük etkiyi yaratacak unsur, OPEC+ grubunun üretim kararları olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

“Uzun vadeli düşük fiyatlar, üretim açısından sürdürülebilir değil”

Middle East Economic Survey (MEES) Dergisi Körfez Uzmanı Yesar Al-Maleki ise İsrail ve İran arasındaki çatışmalarda hayati öneme sahip petrol altyapılarının hedef alınmaması ve piyasada arz fazlası bulunmasının fiyatları desteklediğine işaret ederek, “Tel Aviv ile Tahran arasındaki gerilimin tırmandığı dönemde dahi OPEC+ üreticilerinin kesintileri azaltmaya devam etmesi fiyat oynaklığını sınırladı.” diye konuştu.

Artan yaz talebinin kısa vadede fiyatları yukarı çekebileceğine dikkati çeken Al-Maleki, “Brent petrol şu anda varil başına 68 dolar seviyesinde, bu da kriz öncesi nisan ve mayıs seviyelerinin oldukça üzerinde. Ancak, yılın son çeyreğinden 2026’nın ilk çeyreğine kadar beklenen arz fazlası, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı yaratabilir.” dedi.

Trump’ın petrol fiyatlarını düşürmeye yönelik çağrılarının ABD’li üreticiler üzerindeki etkisine de değinen Al-Maleki, “Kısa süreli fiyat artışları üreticilerin fiyatları yıl boyunca güvence altına almalarına yardımcı olmuş olabilir ancak uzun vadeli düşük fiyatlar, üretim açısından sürdürülebilir değil.” ifadelerini kullandı.

Al-Maleki, piyasa oyuncularının OPEC+ grubunun adımlarını yakından takip etmesi gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“En kritik unsur OPEC+ grubunun politikaları. Grup, küresel petrol piyasasında merkez bankası işlevi görüyor. Yaz aylarında görece yüksek olan talep, ağustosta bazı üyelerin üretimi hızla artırmasına neden olabilir. Bazı ülkelerin daha önce hedefin üzerinde üretim yapması, kota artışlarının beklenen ek arzı sağlamasını zorlaştırabilir. Grubun yılın geri kalanı ve 2026 boyunca izleyeceği yol haritası merakla bekleniyor.”

Norveç merkezli araştırma kuruluşu Rystad Energy’nin Kıdemli Başkan Yardımcısı Jorge Leon da fiyatların gelecek haftalarda daha da gerileyebileceğini vurgulayarak, “Fiyatların 60 dolar seviyesine doğru ilerlediğini düşünüyorum.” dedi.

Leon, bu beklentinin, küresel jeopolitik risk priminin azalması, OPEC+ grubunun üretimi artırmaya devam edeceği beklentisi ve İran’ın Çin’e serbest petrol satışının devam etmesinden kaynaklandığını belirterek, “Bu etkenler, önümüzdeki haftalarda aşağı yönlü bir piyasaya işaret ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Borsa On

Borsa On

Benzer Haberler

52 yıllık petrol anlaşması bitiyor

52 yıllık petrol anlaşması bitiyor

by Borsa On
21 Temmuz 2025
0

Türkiye-Irak Ham Petrol Boru Hattı Anlaşması 1 yıl sonra sona erecek. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Türkiye-Irak...

Dolar satışında tarihi yığılma!

Dolar satışında tarihi yığılma!

by Borsa On
21 Temmuz 2025
0

Bank of America’nın (BofA) küresel fon yöneticilerinin pozisyonlarına dayandırdığı son raporuna göre, dolar satışı tarihte ilk kez “en kalabalık işlem” konumuna yükseldi....

Altın fiyatlarında yatay seyir!

Altın fiyatlarında yatay seyir!

by Borsa On
21 Temmuz 2025
0

Asya piyasalarında spot altın fiyatları, yatırımcıların ABD ile ilgili ticaret müzakerelerindeki gelişmelere ve önümüzdeki hafta yapılacak merkez bankası toplantılarına odaklanmasıyla...

Emtianın parlayan yüzü değerli metaller

Emtianın parlayan yüzü değerli metaller

by Borsa On
20 Temmuz 2025
0

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,3 ile beklentiler dahilinde, yıllık bazda yüzde 2,7 ile beklentilerin üzerinde...

Next Post
Kripto borsaları için kritik tarih

Kripto borsaları için kritik tarih

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsaon - Online Borsa Haber Platformu

Morgan Stanley’den borsada ‘alım fırsatı’ vurgusu!

ABD borsaları kazançla kapandı

Bakan Fidan İranlı mevkidaşı Erakçi görüştü

İsrail, 25 ülkenin Gazze’ye yönelik ateşkes çağrısını reddetti

BIST Temettü endekslerinde 29 hissede değişikliğe gidilecek

İBB soruşturmasında 8 şüpheli tutuklandı

Avrupa borsaları günü karışık seyirle kapattı

MHP Lideri Bahçeli: “Alevi de bizim, Kürt de bizim”

Borsaon.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaon.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaon.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.

BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.

borsaon.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaon.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.

Saglikla ve sevgiyle kalin...
GLOBAL MEDIA YAYIN PLATFORMLARI A.S

COPYRİGHT © 2023 GLOBAL MEDİA YAYIN PLATFORMLARI A.Ş

  • Piyasa Verileri
  • Borsa Şirketleri
  • Borsa Terimleri
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,737,645.00-0.09%
ethereum
Ethereum(ETH)₺151,771.670.30%
ripple
XRP(XRP)₺143.773.18%
tether
Tether(USDT)₺40.38-0.01%
binancecoin
BNB(BNB)₺30,840.001.09%
solana
Solana(SOL)₺7,941.319.18%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.380.00%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺10.93-1.18%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺151,259.990.19%
cardano
Cardano(ADA)₺35.823.57%
tron
TRON(TRX)₺12.700.23%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,735,100.75-0.11%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,804.00-3.04%
stellar
Stellar(XLM)₺19.052.20%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺182,843.490.86%
sui
Sui(SUI)₺159.922.06%
chainlink
Chainlink(LINK)₺786.300.84%
wrapped-beacon-eth
Wrapped Beacon ETH(WBETH)₺162,842.010.35%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺10.970.42%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺162,254.810.24%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺1,026.181.71%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺21,101.97-4.74%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.0006231-0.54%
litecoin
Litecoin(LTC)₺4,678.20-0.85%
weth
WETH(WETH)₺151,761.580.29%
leo-token
LEO Token(LEO)₺363.060.04%
the-open-network
Toncoin(TON)₺134.482.32%
usds
USDS(USDS)₺40.380.00%
polkadot
Polkadot(DOT)₺181.330.20%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.38-0.04%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,737,645.00-0.09%
ethereum
Ethereum(ETH)₺151,771.670.30%
ripple
XRP(XRP)₺143.773.18%
tether
Tether(USDT)₺40.38-0.01%
binancecoin
BNB(BNB)₺30,840.001.09%
solana
Solana(SOL)₺7,941.319.18%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.380.00%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺10.93-1.18%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺151,259.990.19%
cardano
Cardano(ADA)₺35.823.57%
tron
TRON(TRX)₺12.700.23%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,735,100.75-0.11%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,804.00-3.04%
stellar
Stellar(XLM)₺19.052.20%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺182,843.490.86%
sui
Sui(SUI)₺159.922.06%
chainlink
Chainlink(LINK)₺786.300.84%
wrapped-beacon-eth
Wrapped Beacon ETH(WBETH)₺162,842.010.35%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺10.970.42%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺162,254.810.24%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺1,026.181.71%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺21,101.97-4.74%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.0006231-0.54%
litecoin
Litecoin(LTC)₺4,678.20-0.85%
weth
WETH(WETH)₺151,761.580.29%
leo-token
LEO Token(LEO)₺363.060.04%
the-open-network
Toncoin(TON)₺134.482.32%
usds
USDS(USDS)₺40.380.00%
polkadot
Polkadot(DOT)₺181.330.20%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.38-0.04%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,737,645.00-0.09%
ethereum
Ethereum(ETH)₺151,771.670.30%
ripple
XRP(XRP)₺143.773.18%
tether
Tether(USDT)₺40.38-0.01%
binancecoin
BNB(BNB)₺30,840.001.09%
solana
Solana(SOL)₺7,941.319.18%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.380.00%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺10.93-1.18%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺151,259.990.19%
cardano
Cardano(ADA)₺35.823.57%
tron
TRON(TRX)₺12.700.23%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,735,100.75-0.11%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,804.00-3.04%
stellar
Stellar(XLM)₺19.052.20%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺182,843.490.86%
sui
Sui(SUI)₺159.922.06%
chainlink
Chainlink(LINK)₺786.300.84%
wrapped-beacon-eth
Wrapped Beacon ETH(WBETH)₺162,842.010.35%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺10.970.42%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺162,254.810.24%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺1,026.181.71%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺21,101.97-4.74%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.0006231-0.54%
litecoin
Litecoin(LTC)₺4,678.20-0.85%
weth
WETH(WETH)₺151,761.580.29%
leo-token
LEO Token(LEO)₺363.060.04%
the-open-network
Toncoin(TON)₺134.482.32%
usds
USDS(USDS)₺40.380.00%
polkadot
Polkadot(DOT)₺181.330.20%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.38-0.04%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,737,645.00-0.09%
ethereum
Ethereum(ETH)₺151,771.670.30%
ripple
XRP(XRP)₺143.773.18%
tether
Tether(USDT)₺40.38-0.01%
binancecoin
BNB(BNB)₺30,840.001.09%
solana
Solana(SOL)₺7,941.319.18%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.380.00%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺10.93-1.18%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺151,259.990.19%
cardano
Cardano(ADA)₺35.823.57%
tron
TRON(TRX)₺12.700.23%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,735,100.75-0.11%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,804.00-3.04%
stellar
Stellar(XLM)₺19.052.20%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺182,843.490.86%
sui
Sui(SUI)₺159.922.06%
chainlink
Chainlink(LINK)₺786.300.84%
wrapped-beacon-eth
Wrapped Beacon ETH(WBETH)₺162,842.010.35%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺10.970.42%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺162,254.810.24%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺1,026.181.71%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺21,101.97-4.74%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.0006231-0.54%
litecoin
Litecoin(LTC)₺4,678.20-0.85%
weth
WETH(WETH)₺151,761.580.29%
leo-token
LEO Token(LEO)₺363.060.04%
the-open-network
Toncoin(TON)₺134.482.32%
usds
USDS(USDS)₺40.380.00%
polkadot
Polkadot(DOT)₺181.330.20%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.38-0.04%
No Result
View All Result
PİYASA VERİLERİ
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Hisse Senedi
  • Piyasalar
Copyright 2023 © GLOBAL MEDIA A.Ş