Gundemglobal.com
TCMB’nin döviz rezervleri 3 ayın zirvesinde!
No Result
View All Result
10 Temmuz 2025, Perşembe
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
PİYASA VERİLERİ
borsaon.
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
No Result
View All Result
borsaon
TÜİK Tüketici Güven Endeksinin mayısta arttığını açıkladı

TÜİK Tüketici Güven Endeksinin mayısta arttığını açıkladı

Borsa On (Editör) by Borsa On (Editör)
23 Mayıs 2023
in Ekonomi
0

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tüketici güven endeksinin mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 4 artarak 91,1 olduğunu duyurdu.

TÜİK, Mayıs 2023 dönemine ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 4 oranında artarak 91,1 oldu. Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi yüzde 2,2 artarak 70,6, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi yüzde 4,7 artarak 94, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 5,7 artarak 100,5, gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi yüzde 3,1 artarak 99,1 değerini aldı.

Bunlarıda Okuyabilirsiniz

TCMB’nin döviz rezervleri 3 ayın zirvesinde!

TCMB’nin döviz rezervleri 3 ayın zirvesinde!

10 Temmuz 2025
Yabancılar hissede alım yaptı

Yabancılar hissede alım yaptı

10 Temmuz 2025

Dünya e-ticaret devleri İstanbul’a geliyor

Dünya e-ticaret devlerini 10. kez buluşturacak olan WORLD ECOMMERCE FORUM, 41 ülkeden 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayacak. Avrupa’nın en büyük e-ticaret etkinliğini İstanbul’da gerçekleştireceklerini söyleyen WORLDEF Başkanı Ömer Nart, “300 milyar dolarlık hacmi bulunan global markaların üst düzey temsilcileri Türk girişimcilerle buluşacak. Etkinlik Türkiye’de 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşturacak” dedi.

Uluslararası e-ticaret ve e-ihracat platformu (WORLDEF) tarafından düzenlenen 10. WORLD E-COMMERCE FORUM için geri sayım başladı. Forum, 8-9-10 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Her geçen gün beklenenin üzerinde katılım alan WORLDEF forumlarında, yine dünyanın öne çıkan firmaları misafir ediliyor. Türkiye’ye çıkarma yapacak e-ticaret paydaşları forum ile birlikte rakip firmaları tanırken, aynı zamanda iş birliği ve ortaklık için de fırsat yakalayacak. 300 milyar dolarlık hacmi bulunan markaları ve platformları buluşturan forumun, Türkiye’de 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşturması öngörülüyor.

 

2 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİ

“E-Ticaretin Yeni Yüzyılı” temasının işleneceği forumda, 500’den fazla konuşmacı ve 400’den fazla firma stantlarıyla etkinliğe katılacak. Ayrıca binlerce B2B iş birliğine ev sahipliği yapacak forum, global e-ticaret ekosisteminde 300 milyar dolarlık hacmi bulunan markalar ve platformları buluşturuyor. WORLD ECOMMERCE FORUM’un Türkiye’de oluşturacağı iş hacminin ise 2 milyar dolar olması bekleniyor.

“E-TİCARET, TİCARETİN TAM MERKEZİNE YERLEŞTİ”

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, etkinliğin sektörün geleceği için önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Nart, “E-ticaret, ticaretin tam merkezine yerleşti. Giderek ana akım ticaret modeli haline gelen e-ticarete artık hiç kimse duyarsız değil. Birçok ülkede e-ticaret ile ilgili kanunlar güncelleniyor, yeni düzenlemeler ve yönetmelikler çıkarılıyor. Bunlarla birlikte e-ticaret, gelişen teknoloji ile evriliyor. Metaverse, yapay zeka, makine öğrenimi, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi uygulamalar, e-ticareti de dönüştürüyor. Bu noktada sürdürülebilirlik, kârlılık, lojistik ve tüketici alışkanlıkları gibi birçok konu e-ticaret ekosisteminin önüne çıkıyor. Bu gerçekler ortadayken WORLDEF olarak ekosistemde sürdürülebilir bir dengenin kurulması için önemli bir misyonu yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“ETKİNLİK BENZERSİZ BİR KONSEPTE SAHİP”

Nart, e-ticaret ekosisteminin karşılaştığı sorunların tartışılacağı forumda, sektör paydaşlarının bir araya geleceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Sektörün geleceğinin sağlam temeller üzerinde yükselmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Forumda, ekosistemin mevcut ve gelecekteki sorunları enine boyuna ele alınacak; cevapsız kalan sorular yanıt bulacak. E-ticaret ve e-ihracat odaklı etkinliklerimiz arasında global bir prestiji olan WORLD E-COMMERCE FORUM’da; global markalardan pazaryeri satıcılarına, e-ticaret perakendecilerinden pazaryerlerine, servis sağlayıcılardan girişimcilere, yatırımcılardan üreticilere, toptancılardan tedarikçilere kadar ekosistemin tüm paydaşları bir araya geliyor. Benzersiz bir konseptte düzenlediğimiz etkinlik, B2B iş birlikteliklerine de ev sahipliği yapacak. E-ticaret markalarının yurt içinde ve yurt dışında büyümesi için çok önemli bir fırsat olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.”

NEW YORK TİCARET ODASI BAŞKANI DA FORUM’DA

Etkinlik kapsamında New York Ticaret Odası Başkanı Mark Jaffe’nin başkanlığındaki bir heyet de Türkiye’ye gelecek. Etkinlikte yer almak için sabırsızlandıklarını ifade eden New York Ticaret Odası Başkanı Mark Jaffe, “Türkiye’deki tüm dostlarıma selamlar. Haziran ayında World Ecommerce Forum’da yer almayı dört gözle bekliyoruz. Hepinizi orada görmeyi umuyorum. Harika bir üç günlük etkinlik olacak” ifadelerini kullandı. New York Ticaret Odası Başkanı Mark Jaffe’nin forumun onur konuğu olacağını belirten Nart, “Mark Jaffe, yapabileceğimiz iş birlikleri hakkında verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye’ye özel bir ilgileri var. Özellikle Türk e-ticaret firmaları ile New York Ticaret Odası üyesi firmaların bir araya gelmesini arzu ediyorlar. Bunun ilk adımını haziran ayında düzenleyeceğimiz forumla atıyoruz” diye konuştu.

Forum, aynı zamanda Tesla Türkiye CEO’su Kemal Geçer, Viyana Ekonomik Forum Başkanı Peter Umundum, ARAS Kargo CEO’su Carsten Wallman ve daha birçok ismi ağırlayacak.

41 ÜLKEDEN 100 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ

Aras Kargo ve ikas’ın ana sponsoru olduğu etkinliğe 41 ülkeden 100 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Eşzamanlı 10 sahnenin kurulacağı dev etkinlikte 542’nin üzerinde konuşmacı yer alacak. Ziyaretçiler e-ticarette büyümek için yapılacak kritik hamleleri, seçeneklerin avantaj ve dezavantajlarını, sektörün profesyonellerinden birebir dinleyebilecek.

E-ticaret ve e-ihracat yapan ya da yapmak isteyen üretici ve satıcılar için iş birliği fırsatları sunacak etkinlikte, 200’ün üzerinde ‘B2B Masa’, 400’den fazla stant konumlanacak.

Forum, B2B Eşleştirme Sistemi ile global iş birliklerine ev sahipliği yapacak. Katılımcılara birlikte çalışabilecekleri iş ortaklarıyla buluşma fırsatı yakalayıp, birebir görüşmeler ile beklentileri ve hedeflerini konuşma imkanı sunacak. Katılımcılar sektörün önde gelen, tanınmış global marka, şirket ve pazaryerleriyle aynı masada oturma fırsatı bulacak.

E-TİCARETİN YENİ YÜZYILI

Forum, “E-Ticaretin Yeni Yüzyılı” teması ile e-ticaretin geleceğini ziyaretçilere anlatmayı hedefliyor. Ziyaretçiler NFC, yapay zeka, müşteri sadakati, arttırılmış gerçeklik gibi trendlerin çoğuyla ilgili müşteri deneyimini iyileştirip daha fazla satış yapma konusunda, dijital pazarlamacılardan servis sağlayıcılara, hizmet sağlayıcılardan yazılımcılara kadar farklı iş kollarından görüşebileceği binlerce katılımcı ile işbirliği imkanı yakalayacak.

EKOSİSTEMİN TARTIŞACAĞI BAŞLIKLAR

E-ticaret ve e-ihracat alanına ilişkin kavramsal ve pratik tartışmaların yapılacağı panellerde birbirinden önemli ve ufuk açıcı başlık, sektör profesyonelleri tarafından ele alınacak. 250’nin üzerinde konu başlığıyla sektörün nabzını tutacak olan WORLD ECOMMERCE FORUM konu başlıkları ile de dikkat çekiyor. Forumda e-ihracat devlet teşvikleri, dijitalleşen dünyada e-ticaret, dijital perakendenin sentezi yeni e-ticaret yasası, e-ticaret depolarının geleceği, yapay zeka ve chatbot uygulamaları, D2C E-Ticaret ve B2C E-Ticaret, super app’ler, blokchain teknolojisi, kripto paralar, markalaşma, dijital pazarlama, Amazon ve Etsy satışları, niş pazarlama stratejileri, vaka analizleri, global pazarlar, pazaryerleri, fintech sektörü, e-ticaret finansman modelleri, başarı hikayeleri ve daha birçok konu masaya yatırılacak

Tags: (tÜİk),açıkladı:arttığınıekonomiendeksiningüvenmayıs’tatüketici
Borsa On (Editör)

Borsa On (Editör)

Benzer Haberler

TCMB’nin döviz rezervleri 3 ayın zirvesinde!

TCMB’nin döviz rezervleri 3 ayın zirvesinde!

by Borsa On
10 Temmuz 2025
0

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz rezervleri üst üste üçüncü haftasında da artış gösterdi ve son 3 ayın en yüksek...

Yabancılar hissede alım yaptı

Yabancılar hissede alım yaptı

by Borsa On
10 Temmuz 2025
0

Yurt dışında yerleşik yatırımcılar (yabancılar), 4 Temmuz haftasında piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilere göre 234,9 milyon dolarlık net hisse senedi alımı gerçekleştirdi....

Avrupa borsaları iki ülke hariç pozitif!

Avrupa borsaları iki ülke hariç pozitif!

by Borsa On
10 Temmuz 2025
0

Avrupa borsalarında, ABD ile ticaret konusunda anlaşma sağlayacağına dair iyimserliğin devam etmesiyle İtalya ve İspanya hariç pozitif bir seyir öne...

Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretime 20 gün ara

Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretime 20 gün ara

by Borsa On
10 Temmuz 2025
0

Tofaş Türk Otomobil (#TOASO), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, Bursa’daki üretim tesisinde 28 Temmuz - 17 Ağustos 2025 tarihleri arasında planlı...

Next Post
Bakan Nebati: Tüketici güveninin artmasıyla ekonomimizin çarkları daha da hızlanarak dönmeye devam edecek

Bakan Nebati: Tüketici güveninin artmasıyla ekonomimizin çarkları daha da hızlanarak dönmeye devam edecek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsaon - Online Borsa Haber Platformu

TCMB’nin döviz rezervleri 3 ayın zirvesinde!

Yabancılar hissede alım yaptı

Fenerbahçe’ye ABD’li sponsor adayı!

MSB’den ‘12 şehit’ açıklaması: İstisnai, öngörülemez

Emirates’ten kripto atağı

OPEC’ten ‘petrol’ değerlendirmesi

Nükleer silah şirketleri on milyarlarca dolar kazandı!

Sıcaklar aniden düştü, İstanbul nefes aldı!

Borsaon.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaon.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaon.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.

BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.

borsaon.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaon.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.

Saglikla ve sevgiyle kalin...
GLOBAL MEDIA YAYIN PLATFORMLARI A.S

COPYRİGHT © 2023 GLOBAL MEDİA YAYIN PLATFORMLARI A.Ş

  • Piyasa Verileri
  • Borsa Şirketleri
  • Borsa Terimleri
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,449,518.721.86%
ethereum
Ethereum(ETH)₺111,306.485.76%
tether
Tether(USDT)₺40.060.02%
ripple
XRP(XRP)₺98.162.95%
binancecoin
BNB(BNB)₺26,850.561.27%
solana
Solana(SOL)₺6,318.512.62%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.060.00%
tron
TRON(TRX)₺11.621.00%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺7.244.38%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺111,231.165.78%
cardano
Cardano(ADA)₺25.293.37%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,443,068.401.74%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,657.455.27%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺134,347.345.83%
sui
Sui(SUI)₺129.419.83%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,665.861.35%
chainlink
Chainlink(LINK)₺574.122.14%
stellar
Stellar(XLM)₺11.724.21%
leo-token
LEO Token(LEO)₺359.37-0.61%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺784.465.61%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺7.135.07%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺119,293.265.79%
usds
USDS(USDS)₺40.05-0.01%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00050043.88%
the-open-network
Toncoin(TON)₺115.792.64%
weth
WETH(WETH)₺111,317.305.74%
litecoin
Litecoin(LTC)₺3,644.232.91%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,861.382.95%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.060.09%
monero
Monero(XMR)₺12,893.83-0.08%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,449,518.721.86%
ethereum
Ethereum(ETH)₺111,306.485.76%
tether
Tether(USDT)₺40.060.02%
ripple
XRP(XRP)₺98.162.95%
binancecoin
BNB(BNB)₺26,850.561.27%
solana
Solana(SOL)₺6,318.512.62%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.060.00%
tron
TRON(TRX)₺11.621.00%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺7.244.38%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺111,231.165.78%
cardano
Cardano(ADA)₺25.293.37%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,443,068.401.74%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,657.455.27%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺134,347.345.83%
sui
Sui(SUI)₺129.419.83%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,665.861.35%
chainlink
Chainlink(LINK)₺574.122.14%
stellar
Stellar(XLM)₺11.724.21%
leo-token
LEO Token(LEO)₺359.37-0.61%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺784.465.61%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺7.135.07%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺119,293.265.79%
usds
USDS(USDS)₺40.05-0.01%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00050043.88%
the-open-network
Toncoin(TON)₺115.792.64%
weth
WETH(WETH)₺111,317.305.74%
litecoin
Litecoin(LTC)₺3,644.232.91%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,861.382.95%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.060.09%
monero
Monero(XMR)₺12,893.83-0.08%
Loading...
No Result
View All Result
PİYASA VERİLERİ
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Hisse Senedi
  • Piyasalar
Copyright 2023 © GLOBAL MEDIA A.Ş