Gundemglobal.com
Beşiktaş Shakhtar Donetsk’e 4-2 yenildi
No Result
View All Result
25 Temmuz 2025, Cuma
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
PİYASA VERİLERİ
borsaon.
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
No Result
View All Result
borsaon
Yatırımcı güvenli limanlara koştu

Yatırımcı güvenli limanlara koştu

Borsa On by Borsa On
15 Haziran 2025
in Doviz, Döviz Haberleri, Ekonomi, Ekonomi Haberleri, Emtia Haberleri, Gündem, Haberler
0

Emtia fiyatlarında tamamlanan haftada, makroekonomik veriler ile Orta Doğu’da İsrail ve İran arasındaki artan gerilim varlık fiyatları üzerinde etkili oldu. Altının ons fiyatı “güvenli liman” talebiyle değer kazanarak 3 bin 433 dolar olurken, platinin ons fiyatı uluslararası piyasalarda 1308 dolarla 4 yılın en yüksek seviyesini gördü. Brent petrol fiyatları haftalık bazda, 3 Ekim 2022 haftasından bu yana en güçlü yükselişini kaydedip haftayı 73,7 dolar seviyesinden tamamladı. Peki, yükselişler sürecek mi? Analistler son gelişmeleri değerlendirdi…

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ı “planlanan saldırılara son vermek” amacıyla nükleer programı konusunda bir anlaşmaya varmaya çağırırken, yaşanan son gelişmeler, dünya petrolünün yaklaşık 5’te 1’inin geçtiği Hürmüz Boğazı’nda sevkiyatların aksayabileceğine yönelik endişeleri artırdı.

Bunlarıda Okuyabilirsiniz

New York borsasında ‘karışık’ kapanış

New York borsasında ‘karışık’ kapanış

25 Temmuz 2025
Beşiktaş Shakhtar Donetsk’e 4-2 yenildi

Beşiktaş Shakhtar Donetsk’e 4-2 yenildi

25 Temmuz 2025

Analistler, İran’ın Hürmüz Boğazı’nı ablukaya alması halinde ağır bedeller ödeyebileceğini belirtirken, ülke ekonomisinin deniz yoluyla yapılan petrol ihracatına büyük ölçüde bağımlı olduğunu ve bu adımın İran’ın tek büyük petrol müşterisi olan Çin ile ilişkilerine de zarar verebileceğini aktardı.

Petrol fiyatlarındaki artışın ürün maliyetlerini yükselteceği endişesinin arttığını belirten analistler, bu gelişmelerin ardından büyük merkez bankalarının olası para politikası değişikliklerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini ifade etti.

Jeopolitik gelişmelerin yanı sıra tamamlanan haftada ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, Çin ile nadir toprak elementlerini de kapsayan bir ticaret anlaşmasına varıldığını, anlaşmanın iki ülke liderinin onayına tabi olduğunu ve ABD’nin Çin ürünlerine toplam yüzde 55, Çin’in ise ABD ürünlerine yüzde 10 tarife uygulayacağını bildirmişti. Trump, “Başkan Şi ile yakın çalışarak her iki ülke için de kazan-kazan sağlayacağız.” ifadesini kullanmıştı.

Bununla birlikte, gelecek hafta açıklanacak ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı da yatırımcıların odağına yerleşti.

ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 2,4 artarak beklentilerin altında kaldı. Para piyasalarında, Fed’in gelecek haftaki toplantıda faizi yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, eylülde faiz indirimine gitme olasılığı yüzde 86 olarak fiyatlanıyor. Yıl sonuna kadar toplam iki indirim beklentisi öne çıkıyor.

Bu gelişmelerle ABD 10 yıllık tahvil faizi haftayı 9 baz puan azalışla yüzde 4,42’den tamamlarken, dolar endeksi yüzde 1 düşüşle 98,2’ye indi.

Platin dört yılın zirvesinde

Değerli metaller, tamamlanan haftada ABD’de enflasyon verisinin beklenenden düşük gelmesi ve Orta Doğu’daki jeopolitik gerilimlerin artmasıyla artan güvenli liman talebinin etkisiyle paladyum hariç değer kazandı.

Altının ons fiyatı güvenli liman talebiyle değer kazanarak 3 bin 433 dolar olurken, platinin ons fiyatı uluslararası piyasalarda 1308 dolarla 4 yılın en yüksek seviyesini gördü.

Platinin ons fiyatı Şubat 2021’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü ve yılbaşından bu yana yüzde 40’ın üzerinde artarak en fazla değer kazanan değerli metal oldu. Altın yüzde 30, gümüş yüzde 25, paladyum ise yüzde 16’nın üzerinde yükseldi. Platindeki arz sıkıntısı ve artan talep fiyatları desteklerken, Trump’ın tarife planlarına dair belirsizlik ve jeopolitik gerilimler değerli metallere olan ilgiyi artırmaya devam ediyor.

Paladyum fiyatları ise yılın ilk yarısında değer kazansa da Ekim 2024 zirvesinin altında kalmaya devam etti. Analistler, paladyum talebinin büyük ölçüde benzinli araçlara bağlı olması ve elektrikli araçlara geçişin fiyat artışını sınırladığını belirtirken, talebin zayıf kalmasıyla paladyumun, platin gibi alternatiflerin gerisinde kaldığını ifade etti.

Bu gelişmelerle değerli metallerin tümü değer kaybederken, ons bazında fiyatlar, platinde yüzde 5, altında yüzde 3,4 ve gümüşte yüzde 0,9 artarken, paladyumda yüzde 1,9 değer kaybetti.

Çin endişeleri ve ABD verileri fiyatlamaları etkiledi

Baz metaller, tamamlanan haftada ABD’den gelen olumlu makroekonomik verilerle desteklenirken, resesyon beklentileri ve Çin talebine yönelik endişeler fiyatlamalar üzerinde etkili oldu.

Çin’in zayıf ithalat ve sanayi verileri, özellikle baz metallerde talep görünümünü olumsuz etkilerken, ABD’nin sürdürdüğü ticaret savaşı bazı metallerin yönünü ABD’ye çevirmesine neden olarak fiyatlar üzerindeki baskıyı artırdı.

Öte yandan, Trump’ın metal ithalat vergilerini artıracağına yönelik haber akışı da yatırımcıların odağında yer almaya devam ediyor.

Bu gelişmelerle baz metallerde tezgah üstü piyasada bu hafta fiyatlar libre bazında bakırda yüzde 1,6, çinkoda yüzde 1 ve nikelde yüzde 1,9 azalırken, kurşunda yüzde 0,2 ve alüminyumda yüzde 1 arttı.

Kakao ve kahvede arz baskısı

Tarım emtia fiyatlarında ise ABD Tarım Bakanlığı’nın (USDA) yayımladığı raporlar ve bölgelerden gelen haber akışları fiyatlamalar üzerinde etkili oldu.

USDA verilerine göre, kışlık buğdayda “iyi/çok iyi” sınıfındaki oran yüzde 54’e yükselerek son altı yılın en iyi haziran başlangıcını gerçekleştirdi. Hasat yüzde 4’te kalırken, raporda ihracat tahmini 25 milyon buşel artırılarak 825 milyon buşele, sezon sonu stok tahmini ise 898 milyon buşele çekildi.

Mısırda ekimin yüzde 97’si tamamlanırken, ürünün yüzde 71’i “iyi/çok iyi” sınıfında yer aldı. Soya fasulyesinde tarlaların yüzde 90’ının ekildiği belirtilirken, mahsulün yüzde 68’i olumlu sınıfta raporlandı.

Pirinçte üretim tahmini 4,9 milyon cwt azaltılırken, ithalat beklentisi rekor düzeyde 50,7 milyon cwt’ye çıktı. Şeker pancarındaki verim düşüşü üretimi sınırlandırırken, pamukta küresel üretimin yüzde 3 azalmasının beklendiği kaydedildi.

Analistler, olumlu ekim koşulları ve artan verimin tahıl fiyatları üzerinde etkili olduğunu ve fiyatların seyrinde Çin talebi ve hava koşullarının belirleyici olacağını vurguladı.

Bu gelişmelerle, bu hafta Chicago Ticaret Borsası’nda kile başına fiyatlar soya fasulyesinde yüzde 1,1, mısırda yüzde 0,2 ve pirinçte yüzde 0,9 artarken, buğdayda yüzde 2,1 azaldı.

Brezilya’da 2025 yılı Robusta kahve hasadının güçlü seyretmesiyle rekolte beklentileri yükselirken, artan arz kahve fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor.

Fildişi Sahili’nde ara kakao hasadında mevcut yağışlar toprağın nemini koruyarak verimi destekliyor. Çiftçiler, haziran sonuna kadar dengeli hava koşullarının sürmesinin ürün kalitesi için kritik olduğunu, uygun şartlarla birlikte ana hasat öncesi yüksek verim beklediklerini belirtti.

ABD’de faaliyet gösteren emtia borsası Intercontinental Exchange’te libre bazında fiyatlar, şekerde yüzde 0,3 artarken, kahvede yüzde 2,7 ve pamukta yüzde 0,5 azaldı. Kakaonun ton başına fiyatı ise haftayı yüzde 12,5 azalışla tamamladı. (ekonomim.com)

Borsa On

Borsa On

Benzer Haberler

New York borsasında ‘karışık’ kapanış

New York borsasında ‘karışık’ kapanış

by Borsa On
25 Temmuz 2025
0

New York borsası, haftanın dördüncü işlem gününü karışık seyirle tamamladı. New York borsası kapanışında Dow Jones endeksi, yüzde 0,7 azalarak 44.693,91...

Beşiktaş Shakhtar Donetsk’e 4-2 yenildi

Beşiktaş Shakhtar Donetsk’e 4-2 yenildi

by Borsa On
25 Temmuz 2025
0

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu ilk maçında kendi evinde kaybetti. Beşiktaş, Arda Turan yönetimindeki Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile...

Macron: Eylül’de Filistin Devleti’ni tanıyacağız

Macron: Eylül’de Filistin Devleti’ni tanıyacağız

by Borsa On
25 Temmuz 2025
0

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin devletini tanıma kararı aldığını ve eylül ayında yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda (BMGK) bu konuda...

Oba Makarnacılık’tan yüzde 500 oranında bedelsiz kararı

Oba Makarnacılık’tan yüzde 500 oranında bedelsiz kararı

by Borsa On
25 Temmuz 2025
0

Oba Makarnacılık (#OBAMS), bugün gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında mevcut 479.421.759 TL olan sermayesini yüzde 500 oranında bedelsiz artırarak 2.876.530.554 TL’ye yükseltme kararı aldı. Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen...

Next Post
İsrail’de ölü sayısı 13’e, yaralı sayısı 380’e yükseldi

İsrail’de ölü sayısı 13’e, yaralı sayısı 380’e yükseldi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsaon - Online Borsa Haber Platformu

New York borsasında ‘karışık’ kapanış

Beşiktaş Shakhtar Donetsk’e 4-2 yenildi

Macron: Eylül’de Filistin Devleti’ni tanıyacağız

Oba Makarnacılık’tan yüzde 500 oranında bedelsiz kararı

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’ne veda etti

Avrupa borsaları günü karışık seyirle tamamladı

Miçotakis’ten ‘Eurofighter’ açıklaması: Türkiye’ye satışını engelleyebileceğine inananlar yanılıyor

Borsa İstanbul VBTS kapsamında 4 hisseye daha tedbir getirdi

Borsaon.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaon.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaon.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.

BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.

borsaon.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaon.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.

Saglikla ve sevgiyle kalin...
GLOBAL MEDIA YAYIN PLATFORMLARI A.S

COPYRİGHT © 2023 GLOBAL MEDİA YAYIN PLATFORMLARI A.Ş

  • Piyasa Verileri
  • Borsa Şirketleri
  • Borsa Terimleri
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,800,000.620.78%
ethereum
Ethereum(ETH)₺150,618.464.87%
ripple
XRP(XRP)₺129.122.94%
tether
Tether(USDT)₺40.480.01%
binancecoin
BNB(BNB)₺31,489.722.69%
solana
Solana(SOL)₺7,580.181.11%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.470.01%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺9.560.72%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺150,211.264.79%
tron
TRON(TRX)₺12.722.62%
cardano
Cardano(ADA)₺33.012.37%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,796,681.480.79%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺181,893.655.15%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,730.00-0.72%
stellar
Stellar(XLM)₺17.413.67%
sui
Sui(SUI)₺153.414.52%
chainlink
Chainlink(LINK)₺737.502.46%
wrapped-beacon-eth
Wrapped Beacon ETH(WBETH)₺161,692.655.17%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺161,226.754.96%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺9.820.22%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,860.792.33%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺971.462.84%
litecoin
Litecoin(LTC)₺4,582.032.91%
leo-token
LEO Token(LEO)₺363.490.19%
weth
WETH(WETH)₺150,489.344.74%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00055621.45%
the-open-network
Toncoin(TON)₺127.910.65%
usds
USDS(USDS)₺40.470.00%
ethena-usde
Ethena USDe(USDE)₺40.47-0.07%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.520.09%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,800,000.620.78%
ethereum
Ethereum(ETH)₺150,618.464.87%
ripple
XRP(XRP)₺129.122.94%
tether
Tether(USDT)₺40.480.01%
binancecoin
BNB(BNB)₺31,489.722.69%
solana
Solana(SOL)₺7,580.181.11%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.470.01%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺9.560.72%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺150,211.264.79%
tron
TRON(TRX)₺12.722.62%
cardano
Cardano(ADA)₺33.012.37%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,796,681.480.79%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺181,893.655.15%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,730.00-0.72%
stellar
Stellar(XLM)₺17.413.67%
sui
Sui(SUI)₺153.414.52%
chainlink
Chainlink(LINK)₺737.502.46%
wrapped-beacon-eth
Wrapped Beacon ETH(WBETH)₺161,692.655.17%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺161,226.754.96%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺9.820.22%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,860.792.33%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺971.462.84%
litecoin
Litecoin(LTC)₺4,582.032.91%
leo-token
LEO Token(LEO)₺363.490.19%
weth
WETH(WETH)₺150,489.344.74%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00055621.45%
the-open-network
Toncoin(TON)₺127.910.65%
usds
USDS(USDS)₺40.470.00%
ethena-usde
Ethena USDe(USDE)₺40.47-0.07%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.520.09%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,800,000.620.78%
ethereum
Ethereum(ETH)₺150,618.464.87%
ripple
XRP(XRP)₺129.122.94%
tether
Tether(USDT)₺40.480.01%
binancecoin
BNB(BNB)₺31,489.722.69%
solana
Solana(SOL)₺7,580.181.11%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.470.01%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺9.560.72%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺150,211.264.79%
tron
TRON(TRX)₺12.722.62%
cardano
Cardano(ADA)₺33.012.37%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,796,681.480.79%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺181,893.655.15%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,730.00-0.72%
stellar
Stellar(XLM)₺17.413.67%
sui
Sui(SUI)₺153.414.52%
chainlink
Chainlink(LINK)₺737.502.46%
wrapped-beacon-eth
Wrapped Beacon ETH(WBETH)₺161,692.655.17%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺161,226.754.96%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺9.820.22%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,860.792.33%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺971.462.84%
litecoin
Litecoin(LTC)₺4,582.032.91%
leo-token
LEO Token(LEO)₺363.490.19%
weth
WETH(WETH)₺150,489.344.74%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00055621.45%
the-open-network
Toncoin(TON)₺127.910.65%
usds
USDS(USDS)₺40.470.00%
ethena-usde
Ethena USDe(USDE)₺40.47-0.07%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.520.09%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,800,000.620.78%
ethereum
Ethereum(ETH)₺150,618.464.87%
ripple
XRP(XRP)₺129.122.94%
tether
Tether(USDT)₺40.480.01%
binancecoin
BNB(BNB)₺31,489.722.69%
solana
Solana(SOL)₺7,580.181.11%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.470.01%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺9.560.72%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺150,211.264.79%
tron
TRON(TRX)₺12.722.62%
cardano
Cardano(ADA)₺33.012.37%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,796,681.480.79%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺181,893.655.15%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,730.00-0.72%
stellar
Stellar(XLM)₺17.413.67%
sui
Sui(SUI)₺153.414.52%
chainlink
Chainlink(LINK)₺737.502.46%
wrapped-beacon-eth
Wrapped Beacon ETH(WBETH)₺161,692.655.17%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺161,226.754.96%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺9.820.22%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,860.792.33%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺971.462.84%
litecoin
Litecoin(LTC)₺4,582.032.91%
leo-token
LEO Token(LEO)₺363.490.19%
weth
WETH(WETH)₺150,489.344.74%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00055621.45%
the-open-network
Toncoin(TON)₺127.910.65%
usds
USDS(USDS)₺40.470.00%
ethena-usde
Ethena USDe(USDE)₺40.47-0.07%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.520.09%
No Result
View All Result
PİYASA VERİLERİ
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Hisse Senedi
  • Piyasalar
Copyright 2023 © GLOBAL MEDIA A.Ş