Gundemglobal.com
Filenin sultanları Sırbistan’a 3-0 mağlup oldu
No Result
View All Result
14 Temmuz 2025, Pazartesi
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
PİYASA VERİLERİ
borsaon.
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
No Result
View All Result
borsaon
Emtia piyasasında gözler ABD’de atılacak adımlarda

Emtia piyasasında gözler ABD’de atılacak adımlarda

Borsa On by Borsa On
6 Ocak 2025
in Emtia Haberleri
0

Dünya genelinde enflasyonla mücadele devam ederken, piyasalarda artan resesyon-enflasyon ikilemi fiyatlamaları zorlaştırmayı sürdürüyor.

ABD’de başkan seçilen Donald Trump’ın atacağı adımların küresel ticaret üzerindeki olası etkileri merak edilirken, özellikle Çin başta olmak üzere önemli ticaret ortaklarıyla sorun yaşayabilme endişeleri risk algısının yükselmesine neden olan başka bir unsur olarak öne çıkıyor.

Bunlarıda Okuyabilirsiniz

Trump’ın tarifeleri emtia piyasalarını birbirine kattı

Trump’ın tarifeleri emtia piyasalarını birbirine kattı

13 Temmuz 2025
Altın ilk yarıda parladı: İkinci yarıda ne olacak?

Altın ilk yarıda parladı: İkinci yarıda ne olacak?

13 Temmuz 2025

Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) yıl boyunca yalnızca iki faiz indirimine gideceği öngörülüyor. Yeni haftada açıklanacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarında da bankanın gelecek dönem politikalarına ilişkin ipuçları aranacak.

Bu gelişmelerle birlikte dolar endeksi geçen hafta 109,1’le Kasım 2022’den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Güçlü doların birçok varlığın alternatif maliyetini etkileyeceği tahmin ediliyor.

Bununla birlikte ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,60 seviyesinden haftayı tamamladı. Değerli metaller dolar endeksinin son iki yılın zirvesine çıkmasına karşın haftalık bazda değer kazandı.

Analistler, doların değer kazanmasının değerli metallerin özellikle de altının maliyetini yükseltmesine karşın siyasi belirsizliklerin güvenli liman arayışını desteklemiş olabileceğini dile getirdi.

Öte yandan Hong Kong Nüfus Sayımı ve İstatistik Dairesinin geçen hafta pazartesi günü yayınladığı verilere göre, Çin’in Hong Kong üzerinden yaptığı net altın ithalatı, kasım ayında ekim ayına göre iki kattan fazla artarak son yedi ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Çin, kasım ayında net 33 bin 74 ton altın ithal ederken, bu durum ekim ayındaki 15 bin 414 tona göre yüzde 115 artışla, nisan 2024’ten sonra en yüksek ithalat miktarı oldu.

Bu gelişmeler ile birlikte ons bazında fiyatlar geçen hafta altında yüzde 0,6, gümüşte yüzde 0,8, paladyumda yüzde 1,3, platinde yüzde 2,1 arttı.

Baz metaller ise Endonezya ve Çin’den gelen haberlerden etkilendi. Madencilik şirketi PT Freeport Indonesia’nın sözcüsü, yaptığı açıklamada, PT Freeport Indonesia’nın yeni Manyar izabe tesisi tam kapasiteyle faaliyete geçene kadar bakır konsantresi ihracatına devam edebilmek için Endonezya hükümetiyle görüşmelerde bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan, Çin Ticaret Bakanlığı, pil bileşenleri üretmek ve kritik mineraller olan lityum ve galyum işlemek için kullanılan bazı teknolojilere ihracat kısıtlamaları getirilmesini önerdi. Analistler bu kısıtlamaların uygulanmaları halinde, bunların Pekin’in küresel çapta hakim olduğu kritik mineralleri ve bunları işlemek için kullanılan teknolojiyi hedef alan bir dizi ihracat kısıtlaması ve yasağının sonuncusu olabileceğini belirtti.

Baz metallerde tezgah üstü piyasada geçen hafta fiyatlar libre bazında bakırda yüzde 1,1, alüminyumda yüzde 2,30, nikelde yüzde 0,4 ve çinkoda yüzde 4,2 azalırken, kurşunda yüzde 1,1 arttı.

Rusya’nın Avrupa’ya gaz ihracatı durdu

Ukrayna’dan geçen, Sovyet döneminden kalma boru hatlarıyla yapılan Rus doğal gaz ihracatı, yeni yılın başlamasıyla durduruldu.

Analistler, bu gelişmenin Rusya’nın Avrupa enerji piyasalarındaki hakimiyetinin sonu anlamına geldiğini kaydetti.

Bununla birlikte , Moldova Başbakanı Dorin Recean, Moskova yanlısı Transdinyester bölgesinde Rus gazının kesilmesiyle beraber, fabrikaların kapatılması, merkezi ısıtmanın kısıtlanması ve sürekli elektrik kesintileri ile karşı karşıya kalındığını söyledi. Recean, bu durumun Moldova’nın bir güvenlik krizine yol açtığını belirtti.

İtalya Enerji Bakanı Gilberto Pichetto Fratin ise Avrupa Birliği’nin olası bir enerji fiyat şokunu önlemek için gaz fiyatlarına uyguladığı acil durum tavanını genişletmesi ve megavatsaat başına 60 avroluk bir tavan belirlemesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan ABD’de Ulusal Hava Durumu Servisi yaptığı açıklamada, ovalardan doğu kıyılarına kadar milyonlarca Amerikalının kar fırtınası, yoğun kar, tehlikeli buz ve don tehdidiyle karşı karşıya kalacağını bildirdi. Kentucky ve Virginia valileri kış fırtınası öncesinde olağanüstü hal ilan etti.

Enerji analistleri, ABD genelinde dondurucu soğukların ve kar fırtınalarının gelecek hafta büyük elektrik kesintilerine yol açabileceğini ve doğal gaz talebini yüksek seviyelere çıkarabileceğini kaydetti.

Petrol fiyatlarında ise ABD Enerji Bilgi İdaresi (EIA) ise yaptığı açıklamada, 23 Aralık haftasında talebin zayıflamasıyla birlikte ABD ham petrol stoklarının düştüğünü, benzin ve damıtık stoklarının ise arttığını kaydetti.

Öte yandan, Ukrayna ordusu, birliklerinin Batı Smolensk bölgesindeki bir Rus petrol deposunu vurarak petrol ürünleri depolayan tankları ateşe verdiğini bildirdi.

Bu gelişmelerle beraber Brent petrolün varil fiyatı haftayı yüzde 4 artışla, New York Ticaret Borsası’nda işlem gören doğal gazın İngiliz termal birimi (MMBtu) cinsinden fiyatı da yüzde 4,2 azalışla tamamladı.

Çin yeni GDO’lu ürün üretimine onay verdi

Çin, yüksek verimli mahsul üretimini artırmak, ithalata bağımlılığı azaltmak ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla beş gen düzenlemeli ürün çeşidini ve 12 tür genetiği değiştirilmiş (GDO) soya fasulyesi, mısır ve pamuğun üretimini onaylayarak onaylı ürün miktarını artırdı. Tarım Bakanlığının internet sitesinde yayınlanan belgeye göre, bakanlık 17 ürün çeşidine güvenlik sertifikası verdi.

Geçen hafta Chicago Ticaret Borsası’nda kile başına fiyatlar buğdayda yüzde 3,3, mısır yüzde 0,7 ve pirinçte yüzde 0,6 azalırken, soya fasulyesinde yüzde 0,2 arttı.

2024’te en çok kazandıranlar kahve ve kakao oldu

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) dünya gıda fiyat endeksi, uluslararası şeker fiyatlarında yaşanan düşüşün etkisiyle aralık ayında bir önceki aya göre gerilerken, yıllık bazda güçlü kalmaya devam etti.

FAO, aralık ayı değerinin bir önceki yıla göre yüzde 6,7 arttığını, ancak Mart 2022’de ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesinin yüzde 20,7 altında kaldığını söyledi.

Analistler, şeker fiyatlarının aralık ayındaki aylık düşüşe öncülük ettiğini ve başlıca üretici ülkelerde şeker kamışı mahsul beklentilerinin iyileşmesi sayesinde aylık bazda yüzde 5,1 düşüşle Aralık 2023 seviyesinin yüzde 10,6 altında gerçekleştiğini kaydetti.

Öte yandan küresel arz açığı nedeniyle kakao yüzde 178,2 ve kahve yüzde 69,81 artış ile emtialar arasında en çok kazanan olarak 2024’ü kapattı.

Kakaonun ton başına fiyatı olumsuz iklim koşularının devam etmesiyle birlikte oluşan arz endişeleri sonucunda haftayı yüzde 11 artışla tamamladı.

ABD’de faaliyet gösteren emtia borsası Intercontinental Exchange’de libre bazında fiyatlar, şekerde yüzde 1,9 artarken kahvede yüzde 1,2 ve pamukta yüzde 0,5 azaldı.

Borsa On

Borsa On

Benzer Haberler

Trump’ın tarifeleri emtia piyasalarını birbirine kattı

Trump’ın tarifeleri emtia piyasalarını birbirine kattı

by Borsa On
13 Temmuz 2025
0

Emtia fiyatları, geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın tarife tehditleri ve bölgesel gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izledi. Federal Açık Piyasa Komitesi’nin...

Altın ilk yarıda parladı: İkinci yarıda ne olacak?

Altın ilk yarıda parladı: İkinci yarıda ne olacak?

by Borsa On
13 Temmuz 2025
0

Piyasalar yıla küresel çapta enflasyon-resesyon ikilemi arasında merkez bankalarının para politikalarında gevşeme döngüsüne girmesi beklentileriyle başlarken, bu dönemde devam eden...

Altın fiyatları yeni tarife dalgasıyla yükseldi

Altın fiyatları yeni tarife dalgasıyla yükseldi

by Borsa On
12 Temmuz 2025
0

Altın fiyatları, üst üste üçüncü işlem gününde yükselişini sürdürerek spot piyasada ons başına 3 bin 356 dolar seviyesine çıktı. Yurt içinde ise...

Türkiye’den ucuz Rus kömürüne hücum

Türkiye’den ucuz Rus kömürüne hücum

by Borsa On
12 Temmuz 2025
0

Sıcak hava dalgalarının hidroelektrik üretimini düşürmesinin yanı sıra uluslararası piyasada fiyatların düşük seyretmesi nedeniyle Türkiye, Rusya'dan yüksek kalorili enerji kömürü...

Next Post
SOCAR Türkiye’den 17 yılda 18.5 milyar dolar yatırım

SOCAR Türkiye'den 17 yılda 18.5 milyar dolar yatırım

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsaon - Online Borsa Haber Platformu

Filenin sultanları Sırbistan’a 3-0 mağlup oldu

Şile Belediye Başkanı Kabadayı ile birlikte 5 şüpheliye tutuklama talebi

4 ilde orman yangını: Edirne’de bir arazör alevlere teslim oldu

Ekonomik krizin yeni kurbanı: Gıda tedarikçi konkordato ilan etti!

Beşiktaş, Orkun Kökçü transferini duyurdu: Sezon başına 5 milyon euro

Sanayi sitesinde alevler yükseldi: Ordu’da geri dönüşüm tesisinde yangın

Erdoğan’dan Özel’e: Milletin değerlerinden bu kadar mı uzaksın

İmralı heyeti Bahçeli ve Özel’le görüşecek

Borsaon.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaon.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaon.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.

BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.

borsaon.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaon.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.

Saglikla ve sevgiyle kalin...
GLOBAL MEDIA YAYIN PLATFORMLARI A.S

COPYRİGHT © 2023 GLOBAL MEDİA YAYIN PLATFORMLARI A.Ş

  • Piyasa Verileri
  • Borsa Şirketleri
  • Borsa Terimleri
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,786,213.961.51%
ethereum
Ethereum(ETH)₺120,197.022.25%
ripple
XRP(XRP)₺114.885.57%
tether
Tether(USDT)₺40.170.00%
binancecoin
BNB(BNB)₺27,832.851.49%
solana
Solana(SOL)₺6,544.271.91%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.160.00%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺8.082.68%
tron
TRON(TRX)₺12.180.91%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺120,071.702.20%
cardano
Cardano(ADA)₺29.956.56%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,970.675.80%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,778,943.441.63%
stellar
Stellar(XLM)₺19.0024.00%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺145,547.052.46%
sui
Sui(SUI)₺140.193.83%
chainlink
Chainlink(LINK)₺636.275.99%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺9.6423.78%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,477.971.02%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺864.034.81%
leo-token
LEO Token(LEO)₺362.72-0.58%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺128,783.872.25%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00053792.25%
weth
WETH(WETH)₺120,205.862.26%
the-open-network
Toncoin(TON)₺120.100.68%
litecoin
Litecoin(LTC)₺3,870.254.33%
usds
USDS(USDS)₺40.160.00%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,856.190.78%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.210.05%
monero
Monero(XMR)₺13,589.052.93%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,786,213.961.51%
ethereum
Ethereum(ETH)₺120,197.022.25%
ripple
XRP(XRP)₺114.885.57%
tether
Tether(USDT)₺40.170.00%
binancecoin
BNB(BNB)₺27,832.851.49%
solana
Solana(SOL)₺6,544.271.91%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.160.00%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺8.082.68%
tron
TRON(TRX)₺12.180.91%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺120,071.702.20%
cardano
Cardano(ADA)₺29.956.56%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,970.675.80%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,778,943.441.63%
stellar
Stellar(XLM)₺19.0024.00%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺145,547.052.46%
sui
Sui(SUI)₺140.193.83%
chainlink
Chainlink(LINK)₺636.275.99%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺9.6423.78%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,477.971.02%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺864.034.81%
leo-token
LEO Token(LEO)₺362.72-0.58%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺128,783.872.25%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00053792.25%
weth
WETH(WETH)₺120,205.862.26%
the-open-network
Toncoin(TON)₺120.100.68%
litecoin
Litecoin(LTC)₺3,870.254.33%
usds
USDS(USDS)₺40.160.00%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,856.190.78%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.210.05%
monero
Monero(XMR)₺13,589.052.93%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,786,213.961.51%
ethereum
Ethereum(ETH)₺120,197.022.25%
ripple
XRP(XRP)₺114.885.57%
tether
Tether(USDT)₺40.170.00%
binancecoin
BNB(BNB)₺27,832.851.49%
solana
Solana(SOL)₺6,544.271.91%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.160.00%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺8.082.68%
tron
TRON(TRX)₺12.180.91%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺120,071.702.20%
cardano
Cardano(ADA)₺29.956.56%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,970.675.80%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,778,943.441.63%
stellar
Stellar(XLM)₺19.0024.00%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺145,547.052.46%
sui
Sui(SUI)₺140.193.83%
chainlink
Chainlink(LINK)₺636.275.99%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺9.6423.78%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,477.971.02%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺864.034.81%
leo-token
LEO Token(LEO)₺362.72-0.58%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺128,783.872.25%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00053792.25%
weth
WETH(WETH)₺120,205.862.26%
the-open-network
Toncoin(TON)₺120.100.68%
litecoin
Litecoin(LTC)₺3,870.254.33%
usds
USDS(USDS)₺40.160.00%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,856.190.78%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.210.05%
monero
Monero(XMR)₺13,589.052.93%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,786,213.961.51%
ethereum
Ethereum(ETH)₺120,197.022.25%
ripple
XRP(XRP)₺114.885.57%
tether
Tether(USDT)₺40.170.00%
binancecoin
BNB(BNB)₺27,832.851.49%
solana
Solana(SOL)₺6,544.271.91%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.160.00%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺8.082.68%
tron
TRON(TRX)₺12.180.91%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺120,071.702.20%
cardano
Cardano(ADA)₺29.956.56%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,970.675.80%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,778,943.441.63%
stellar
Stellar(XLM)₺19.0024.00%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺145,547.052.46%
sui
Sui(SUI)₺140.193.83%
chainlink
Chainlink(LINK)₺636.275.99%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺9.6423.78%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,477.971.02%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺864.034.81%
leo-token
LEO Token(LEO)₺362.72-0.58%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺128,783.872.25%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00053792.25%
weth
WETH(WETH)₺120,205.862.26%
the-open-network
Toncoin(TON)₺120.100.68%
litecoin
Litecoin(LTC)₺3,870.254.33%
usds
USDS(USDS)₺40.160.00%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,856.190.78%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.210.05%
monero
Monero(XMR)₺13,589.052.93%
No Result
View All Result
PİYASA VERİLERİ
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Hisse Senedi
  • Piyasalar
Copyright 2023 © GLOBAL MEDIA A.Ş