Gundemglobal.com
Özgür Özel’e Antalya mitingi biter bitmez soruşturma açıldı
No Result
View All Result
12 Temmuz 2025, Cumartesi
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
PİYASA VERİLERİ
borsaon.
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
No Result
View All Result
borsaon
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kurda istikrar öngörüyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kurda istikrar öngörüyoruz

Borsa On (Editör) by Borsa On (Editör)
17 Eylül 2023
in Gündem, Piyasalar
0

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bloomberg HT-Habertürk ortak yayınında açıklamalarda bulundu. Açıklamalarının bir kısmında kura değinen Yılmaz, “Kurda, mevcut verilerle önümüzdeki dönemde daha istikrarlı bir seyir öngörüyoruz” dedi.

 

Bunlarıda Okuyabilirsiniz

ABD borsaları haftanın son gününü düşüşle tamamladı

ABD borsaları haftanın son gününü düşüşle tamamladı

11 Temmuz 2025
Özgür Özel’e Antalya mitingi biter bitmez soruşturma açıldı

Özgür Özel’e Antalya mitingi biter bitmez soruşturma açıldı

11 Temmuz 2025

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek için Bloomberg HT-Habertürk ortak yayınına katıldı. OVP’deki temel başlıklara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, vergi konusunda da reform kapsamına vurgu yaptı. Yılmaz, “Türkiye’de herkes vergi reformu yapılmalı diyor. Kabaca bir uzlaşı var. Sadeleştirmekten bahsediyor insanlarımız. Doğrudan vergi dolaylı vergi meselesi var. Mevcut yapıyı tartışmamız gerektiğine inanıyorum. Dolaylı vergilerin payı çok yüksek. Doğrudan vergiler nispeten düşük” ifadelerini kullandı.

 

Yılmaz’ın yayında öne çıkan ifadeleri şunlar oldu:

OVP yeni dönemde en fazla mesai harcadığımız dokümanımız oldu. Bütün ilgili kesimlerle görüşerek programımızı hazırladık. OVP’nin ardındaki güçlü siyasi iradenin altının çizilmesi lazım. İlk kez Cumhurbaşkanımız OVP’yi açıkladı.

 

Ben çok farklı kesimlerle toplantılar gerçekleştirdim. Toplumun bütün kesimleriyle istişare ederek hazırlandı. Bir dokümanın hazırlanma süreci en azından nihai çıktı kadar önemlidir. Süreç katılımcı şekilde yürütüldü.

 

Üçüncü vurgulamak istediğim konu çalışmanın ekip ruhuyla yapılmış olması. Bütün arkadaşlarımızla birlikte bir ekip çalışması sergiledik. Bütün bu yönleriyle farklı bir program olduğunu düşünüyorum.

 

Yansımalar itibariyle gerçekçi bir program olarak değerlendirildiğini söyleyebilirim. Dünya Bankası’nın bu programa verdiği destek de önemli. Dünya Bankası 3 yıllık taahhüdünü 35 milyar dolara çıkardı. BAE ile 51 milyar dolarlık finansmanın, 11,5 milyar dolarının hızlanacağını, en geç yıl sonuna kadar bu kaynakların ülkemiz tarafından kullanılabileceğini söyleyebilirim. Teknik detaylar konuşuluyor.

 

OVP ile ilgili 4 ana başlık var.

 

Birinci önceliğimiz depremin yaralarını sarmak. Acil müdahaleler bitti ama asıl iş şimdi başlıyor. Afet riski olan alanlarda da riski azaltıcı işleri yapmak.

 

İkinci başlığımız enflasyon. Enflasyonu kademeli şekilde tek haneli seviyeye düşürecek bir perspektif ortaya koyduk.

 

Üçüncü başlığımız istihdamı ve büyümeyi olabildiğince korumak. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu perspektifi hiçbir zaman kaybetmemek. Bir miktar büyüme hızımızda düşüş var ama dünya ortalamasının üzerinde bir hedefimiz var. Dünyanın önümüzdeki üç yılda yüzde 3 büyüme beklentisi var. Yılda 900 bin civarında ortalama istihdam yaratma hedefimiz var.

 

Dördüncü başlığımız sürdürülebilir sosyal refahı oluşturma.

 

Bu dört amaca üç temel araçla ulaşmayı hedefliyoruz. Para politikası, maliye politikası ve yapısal reformlar.

 

OVP’nin daha detaylı halini bütçe ile şekillenecek yıllık programda göreceksiniz. İyi bir çalışma yaptığımıza inanıyoruz, bundan sonrası uygulama.

 

Programa güven duyulduğunu ifade edebilirim.

 

SON 3 AYDA 22 MİLYARLIK REZERV ARTIŞI

Kalkınmakta olan bir ülkeyiz. Yatırımları yapabilmek için tasarruflara ihtiyacımız var. Türkiye’nin bir cari açık meselesi var. Yeni değil. OVP ile onu azaltmayı düşünüyoruz. Bu yıl sonu milli gelire oranla yüzde 4 öngörüyoruz cari açığı. OVP sonunda yüzde 2’lere düşeceğini öngörüyoruz. Dış kaynağa ihtiyacımız olacak. Ama önemli olan bunu sağlıklı, uzun vadeli kaynaklarla finanse etmek. Türkiye bunu geçmişte yaptı. 20 milyar dolara varan doğrudan yatırım çektiğimiz yıllar oldu. Rezervlerimiz de gelişecek. Son 3 ayda 22 milyar dolar rezervlerimiz gelişti. Brüt rezervler 120 milyar doları aştı.

 

KKM’de bir miktar çözülmeye rağmen oldu bunlar. Bu büyük bir başarı.

 

Bunu nasıl geliştirebiliriz. Bu tanıtımla olur. Yatırım imkanlarınızı dünyaya tanıtmanız lazım. BAE’ye giderken güzel bir çalışma yaptık. Fırsatları listeledik. Gittiğimiz zaman genel bir laf söylemedik, somut proje önerilerini ortaya koyduk. İyi bir tanıtımla ciddi bir yatırım çekebileceğimizi düşünüyorum. Türkiye iyi imkanlar sunuyor. Eylül sonuna kadar YOİKK’in eylem planını ortaya koymayı düşünüyoruz. YOİKK’i etkili bir şekilde bu dönemde çalıştıracağız.

 

2002 sonrası yaşadık bunu, güven veren bir ortam oluşturduğunuz zaman hem enflasyonu düşürmek hem de büyümeyi sağlamak mümkün. Bunu yaptık biz.

 

Büyümenin kompozisyonu da çok önemli. Büyüme tüketim ağırlıklı olursa enflasyonist büyüme olur. Arz ağırlıklı bir büyüme enflasyonla çelişmez, hatta enflasyonu düşürücü katkısı da olabilir.

 

Tüketimin daha dengeli seyrettiği, yatırımın-ihracatın arttığı bir perspektiften bahsediyoruz. İthalata dayanan tüketim hem enflasyonu artırıyor hem de cari açığı bozuyor.

 

Kıdem tazminatını işçi kesimi temsilcileriyle istişare ederek çözmek istiyoruz. Kıdem tazminatında maalesef çok ciddi problemler de var. Bir dönem fon oluşturup bununla problemi çözme yaklaşımı vardı.

 

“VERGİDE MEVCUT YAPIYI TARTIŞMALIYIZ”

Vergi gelirlerindeki artış her zaman vergilerdeki artışla olmak zorunda değil.

Burada dört konu var. Birincisi biz bu yıl tedbirler aldık. İkincisi kayıtdışıyla çok daha etkin mücadele kararlılığımız var. Tahakkuk-tahsisat oranlarını artırıcı tedbirler öngörüyoruz. Dördüncüsü de enflasyon. Enflasyon kamunun giderlerini de artırıyor. Bütün bunlara bakarsak vergi artışını izah etmiş oluyoruz.

 

Türkiye’de herkes vergi reformu yapılmalı diyor. Sadeleştirmekten bahsediyor insanlar. Doğrudan vergi-dolaylı vergi konusunda mevcut yapıyı tartışmalıyız. Dolaylı vergilerin payı bizde yüksek. Oransal olarak doğrudan vergilerin payının artması gerektiğine inanıyorum sosyal adalet açısından. Gelir düzeyi arttıkça daha fazla vergi ödenmesi anlamına geliyor aslında. Dolaylı vergide bu ayrımı yapamıyorsunuz. Orada sosyal adaleti dar gelirlilerin daha çok kullandığı ürünlerdeki vergileri düşük tutarak sağlıyoruz.

 

Vergi gelirleri oran arttıkça artacak diye bir şey yok. Burada en kritik konu kayıtdışılıkla mücadele. Kayıtdışı bir şey kalmaması gerekiyor. Bunu yapınca doğrudan vergiler de artmış oluyor.

 

Bu yıl deprem için ayırdığımız kaynak 762 milyar TL. 2024’te bu 1 trilyon liranın üzerine çıkıyor. OVP döneminde 3 trilyon üzerindeki kaynağı deprem için harcayacağız. Bu gerçekten büyük bir yük. 2025’ten beri bu yükte rahatlama olacak. Bu harcamalar tek seferlik harcamalar, yapısal bir yük getirmiyor.

 

“KURDA İSTİKRAR ÖNGÖRÜYORUZ”

OVP’nin ne bir kur tahmini ne de kur hedefi vardır. Kurla ilgili herhangi bir rakam açıklamış değiliz. Ortalama veriliyor orada, yıl sonunu lineer hesaplayanlar var. Bu doğru değil.

 

Seçimlerden sonra kurda uzun süre değişim yaşanmamıştı, ciddi bir düzeltme oldu. Bundan sonra öyle bir hareket beklememek lazım. Enflasyonun seyri, kaynak girişi ve güven ortamı da etkili olur. OVP’de enflasyonun üzerinde bir kur seyri öngörmüyoruz. Kaynak girişi farklı olursa kuru farklı yerde görebilirsiniz. Bunları fazla abartmamak lazım.

 

Bunu TCMB’nin beklenti anketleriyle izlemekte fayda var. Kurda düzeltme oldu, normal koşullar altında böyle bir hareket beklememek lazım. Mevcut verilerle önümüzdeki dönemde daha istikrarlı bir seyir öngörüyoruz.

 

Memura gelecek sene oransal artış olacağı için daha iyi bir artış olacak. Bu memur emeklisine de yansıyacak. İşçi emeklileri ve asgari ücrette de dengeleyici oranları çalışıyoruz.

 

Asgari emekli aylığına yüzde 114 artış yaptık. Buna rağmen burada yine bir çalışma yürütüyoruz. Yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Emeklimizin, çalışanımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

 

Tasarruf demek kaynak kullanmamak değil, kaynakları verimli şekilde kullanarak tasarruf sağlayabilirsiniz.

 

2024 bütçesinde tek tek harcama kalemleri incelenecek. Toplumdan tasarruf bekliyorsak, kamu kurumlarını bunun dışında tutamayız.

 

KKM özü itibariyle geçici bir mekanizma, görevini ifa etti. Belli bir büyüklüğe geldiği için burada ani bir duraklama yapamayız. Aşamalı şekilde KKM’den çıkış olacaktır. KKM çözüldüğünde yabancı paraya gitmemeli ki kur istikrarı bozulmasın. KKM’yi TL mevduata yönlendirme olacak ama bu bir anda olmayacak.

 

Önümüzdeki günlerde alternatif finans araçları duyabiliriz. Bunu finans kurullarımız çalışıyor. Bunu sadece bankacılık olarak düşünmeyin. Bankacılıkta parası olana para veren bir sistemimiz var. Bunu da tartışmamız gerekiyor. Girişim sermayesi, proje sermayesi geliştirilmeli.

 

Sermaye piyasalarının, farklı enstrümanların da geliştirilmesi gerekiyor. Katılım bankacılığının da gelişmesi gerekiyor. Bütün bunları geliştirmeliyiz.

 

Reel sektöre kredide kamu bankaları üzerine düşeni yapıyor. Özel bankalarda maalesef daha çok tüketime kaynak sağlayan bir yapı var. Düzenlemeler özel bankaları daha çok ticari kredilere yöneltecektir diye düşünüyorum.

 

Her dönemi kendi koşullarına göre değerlendirmek gerekir. Tüm dünyada olağanüstü tedbirlerin alındığı bir dönem yaşadık. Dünya da dezenflasyonist, farklı bir döneme girdi.

 

OVP yeni çıpa. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmuyor. Belirsizlik ekonominin en büyük düşmanı. Mayıs ayında 5 yıllık bir pencere açıldı. Yeni dönemde daha farklı bakmamız lazım. Zor bir dönemdeyiz ama zor dönemler fırsatları getiren dönemlerdir. Zor zamanda iyi yöneten liderleri olan ülkeler öne çıkabilirler.

 

2026’da 1,3 trilyon dolarlık milli gelire ulaşacağız. Dünya Bankası’nın sınıflandırmasına göre 2026’da yüksek gelirli ülkeler ligine adım atmış olacağız. OVP’nin en önemli çıktılarından biri bu olacak.

Tags: cumhurbaşkanıgündemistikrarkurdaöngörüyoruzpiyasalaryardımcısıyılmaz,
Borsa On (Editör)

Borsa On (Editör)

Benzer Haberler

ABD borsaları haftanın son gününü düşüşle tamamladı

ABD borsaları haftanın son gününü düşüşle tamamladı

by Borsa On
11 Temmuz 2025
0

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tarife tehditleri sonrasında haftanın son işlem gününü düşüşle tamamladı. New York borsası...

Özgür Özel’e Antalya mitingi biter bitmez soruşturma açıldı

Özgür Özel’e Antalya mitingi biter bitmez soruşturma açıldı

by Borsa On
11 Temmuz 2025
0

Manavgat Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturmada, Belediye Başkan Yardımcısı M.E.T'nin baklava kutusunda "rüşvet" aldığı iddiası taşıyan görüntülerle ilgili parti içinde inceleme...

ABD bütçesi haziranda fazla verdi: Gümrük vergisi geliri rekor kırdı

ABD bütçesi haziranda fazla verdi: Gümrük vergisi geliri rekor kırdı

by Borsa On
11 Temmuz 2025
0

ABD federal hükümeti, gümrük gelirlerindeki artış ve eğitim harcamalarındaki düşüşün etkisiyle haziranda 27 milyar dolar bütçe fazlası verdi. ABD Hazine Bakanlığı, haziran...

Borsa İstanbul’da yeni haftada 4 şirket temettü dağıtacak

Borsa İstanbul’da yeni haftada 4 şirket temettü dağıtacak

by Borsa On
11 Temmuz 2025
0

Borsa İstanbul’da işlem gören dört halka açık şirket, 14-18 Temmuz haftasında yatırımcılarına temettü ödemesi yapacak. Şirketlerin genel kurullarında alınan kararlar...

Next Post
Gol düellosunda kazanan Fenerbahçe

Gol düellosunda kazanan Fenerbahçe

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsaon - Online Borsa Haber Platformu

ABD borsaları haftanın son gününü düşüşle tamamladı

Özgür Özel’e Antalya mitingi biter bitmez soruşturma açıldı

ABD bütçesi haziranda fazla verdi: Gümrük vergisi geliri rekor kırdı

Borsa İstanbul’da yeni haftada 4 şirket temettü dağıtacak

İBB soruşturmasında 8 kişi hakkında tutuklama talebi

Bakan Şimşek: Ekonomimizin direnci artıyor

BIST 100 haftalık bazda yüzde 0,80 değer kazandı

BİST haftanın son işlem gününde 4 hisseye tedbir getirdi

Borsaon.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaon.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaon.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.

BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.

borsaon.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaon.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.

Saglikla ve sevgiyle kalin...
GLOBAL MEDIA YAYIN PLATFORMLARI A.S

COPYRİGHT © 2023 GLOBAL MEDİA YAYIN PLATFORMLARI A.Ş

  • Piyasa Verileri
  • Borsa Şirketleri
  • Borsa Terimleri
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,736,020.403.81%
ethereum
Ethereum(ETH)₺119,942.605.71%
ripple
XRP(XRP)₺111.6811.27%
tether
Tether(USDT)₺40.17-0.03%
binancecoin
BNB(BNB)₺27,837.932.38%
solana
Solana(SOL)₺6,576.922.08%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.170.01%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺8.3811.51%
tron
TRON(TRX)₺12.093.35%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺119,719.635.63%
cardano
Cardano(ADA)₺29.2210.91%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,860.077.36%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,728,427.463.88%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺144,570.215.49%
sui
Sui(SUI)₺139.001.36%
stellar
Stellar(XLM)₺14.8923.31%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺21,537.015.02%
chainlink
Chainlink(LINK)₺628.335.94%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺849.696.14%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺8.059.42%
leo-token
LEO Token(LEO)₺363.18-0.23%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺128,409.725.58%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00055006.59%
the-open-network
Toncoin(TON)₺120.122.85%
weth
WETH(WETH)₺119,814.045.64%
litecoin
Litecoin(LTC)₺3,867.173.51%
usds
USDS(USDS)₺40.170.00%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,875.74-0.08%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.250.13%
polkadot
Polkadot(DOT)₺161.507.80%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,736,020.403.81%
ethereum
Ethereum(ETH)₺119,942.605.71%
ripple
XRP(XRP)₺111.6811.27%
tether
Tether(USDT)₺40.17-0.03%
binancecoin
BNB(BNB)₺27,837.932.38%
solana
Solana(SOL)₺6,576.922.08%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.170.01%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺8.3811.51%
tron
TRON(TRX)₺12.093.35%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺119,719.635.63%
cardano
Cardano(ADA)₺29.2210.91%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,860.077.36%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,728,427.463.88%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺144,570.215.49%
sui
Sui(SUI)₺139.001.36%
stellar
Stellar(XLM)₺14.8923.31%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺21,537.015.02%
chainlink
Chainlink(LINK)₺628.335.94%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺849.696.14%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺8.059.42%
leo-token
LEO Token(LEO)₺363.18-0.23%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺128,409.725.58%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00055006.59%
the-open-network
Toncoin(TON)₺120.122.85%
weth
WETH(WETH)₺119,814.045.64%
litecoin
Litecoin(LTC)₺3,867.173.51%
usds
USDS(USDS)₺40.170.00%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,875.74-0.08%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.250.13%
polkadot
Polkadot(DOT)₺161.507.80%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,736,020.403.81%
ethereum
Ethereum(ETH)₺119,942.605.71%
ripple
XRP(XRP)₺111.6811.27%
tether
Tether(USDT)₺40.17-0.03%
binancecoin
BNB(BNB)₺27,837.932.38%
solana
Solana(SOL)₺6,576.922.08%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.170.01%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺8.3811.51%
tron
TRON(TRX)₺12.093.35%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺119,719.635.63%
cardano
Cardano(ADA)₺29.2210.91%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,860.077.36%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,728,427.463.88%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺144,570.215.49%
sui
Sui(SUI)₺139.001.36%
stellar
Stellar(XLM)₺14.8923.31%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺21,537.015.02%
chainlink
Chainlink(LINK)₺628.335.94%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺849.696.14%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺8.059.42%
leo-token
LEO Token(LEO)₺363.18-0.23%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺128,409.725.58%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00055006.59%
the-open-network
Toncoin(TON)₺120.122.85%
weth
WETH(WETH)₺119,814.045.64%
litecoin
Litecoin(LTC)₺3,867.173.51%
usds
USDS(USDS)₺40.170.00%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,875.74-0.08%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.250.13%
polkadot
Polkadot(DOT)₺161.507.80%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,736,020.403.81%
ethereum
Ethereum(ETH)₺119,942.605.71%
ripple
XRP(XRP)₺111.6811.27%
tether
Tether(USDT)₺40.17-0.03%
binancecoin
BNB(BNB)₺27,837.932.38%
solana
Solana(SOL)₺6,576.922.08%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.170.01%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺8.3811.51%
tron
TRON(TRX)₺12.093.35%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺119,719.635.63%
cardano
Cardano(ADA)₺29.2210.91%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,860.077.36%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,728,427.463.88%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺144,570.215.49%
sui
Sui(SUI)₺139.001.36%
stellar
Stellar(XLM)₺14.8923.31%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺21,537.015.02%
chainlink
Chainlink(LINK)₺628.335.94%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺849.696.14%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺8.059.42%
leo-token
LEO Token(LEO)₺363.18-0.23%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺128,409.725.58%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00055006.59%
the-open-network
Toncoin(TON)₺120.122.85%
weth
WETH(WETH)₺119,814.045.64%
litecoin
Litecoin(LTC)₺3,867.173.51%
usds
USDS(USDS)₺40.170.00%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,875.74-0.08%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.250.13%
polkadot
Polkadot(DOT)₺161.507.80%
No Result
View All Result
PİYASA VERİLERİ
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Hisse Senedi
  • Piyasalar
Copyright 2023 © GLOBAL MEDIA A.Ş