Gundemglobal.com
Invalid or Broken rss link.
No Result
View All Result
8 Temmuz 2025, Salı
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
PİYASA VERİLERİ
borsaon.
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Piyasalar
  • Hisse Senedi
No Result
View All Result
borsaon
KASAD Başkanı Duran: Gençler üretim alanına girmediği sürece eleman sorunu yaşarız

KASAD Başkanı Duran: Gençler üretim alanına girmediği sürece eleman sorunu yaşarız

Borsa On (Editör) by Borsa On (Editör)
15 Temmuz 2023
in Ekonomi, Gündem
0

Üretim arttıkça eleman ihtiyacı da kaçınılmaz hale geliyor. Ancak Türkiye’de ara eleman bulunamaz hale geldi. Hizmet sektöründe garson, tarlada çoban, inşaat sektöründe işçi daha az bulunur durumda. Firmaların birçoğu ise işgücü bulmakta sıkıntı yaşıyor.

Başta imalat sektörleri olmak üzere hemen her alanda hem nitelikli hem de ara eleman açığı büyüyor. Özellikle tekstil-konfeksiyon, makine, turizm, inşaat gibi emek yoğun sektörlerde kalifiye ve ara eleman açığı yüzde 30’ları aşmış durumda. Firmaların birçoğu gelecek 6 ayda istihdamını arttırmayı planlıyor ancak aradığı nitelikte işgücünü bulmakta sıkıntı yaşıyor.

Bunlarıda Okuyabilirsiniz

Zeydan Karalar için tutuklama talebi!

Zeydan Karalar için tutuklama talebi!

8 Temmuz 2025
Şimşek: Enflasyonda hedef 2027’de tek haneler

Şimşek: Enflasyonda hedef 2027’de tek haneler

8 Temmuz 2025

Dünya gazetesinden Nurdoğan Arslan Ergün’ün haberine göre hemen her firma, nitelikli işgücü bulmakta zorlanırken turizm, gıda, temizlik gibi sektörlerde eleman arayışı yüzde 28 ila 49 oranında değişiyor. TÜİK’in son verilerine göre istihdam edilenlerin sayısı 2023 Mayıs ayında bir önceki aya göre 63 bin kişi artarak 31 milyon 716 bin kişiye ulaşsa da Türkiye’de 8 milyon 567 bin işsiz bulunuyor. Bu dönemde işverenin sadece ara eleman talebi ise 130 binleri aşmış durumda.

“Hemen her sektörde çalışan gücüne ihtiyacımız var” diyen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, nitelikli eleman açığına dikkat çekti. İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Başkanı Kazım Taycı, “Ne fabrikada ne tarlada çalışacak kişi bulamıyoruz” dedi. Taycı’ya göre, artan sosyal yardım destekleri insanları çalışmaktan uzaklaştırıyor.

KİMİ ÇALIŞMA SAATLERİNİ, KİMİ MAAŞI BEĞENMİYOR

Son artış ile asgari ücret net 11 bin 402 liraya çıkarıldı. Sektörlerine ve pozisyonlarına bağlı olarak daha yüksek maaşlı kesimde de benzer artış beklentisi oluştu. Eleman açığının yüksek maaş beklentisinden kaynaklandığını söyleyen birçok işverene göre, kimi maaşı yeterli bulmuyor, kimi çalışma saatlerini beğenmiyor, en önemlisi de gençler üretim sektörüne girmek istemiyor.

En önemli sorunlarının başında istihdamın geldiğini söyleyen Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Pandemi sonrası bırakın geçici çalışanları kadrolu çalışan bile bulmakta çok zorlanıyoruz. Turizm sektöründe şu anda yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi çalışıyor. Bunun 350 bini konaklama sektöründe ve şu anda bu sayının yüzde 20-25 daha fazlasına ihtiyaç olduğu halde açığı kapatamıyoruz” dedi.

Özel istihdam bürolarının turizm sektörüne hizmet vermediğinden yakınan Müberra Eresin, şöyle devam etti: “Daha çok sanayi için kurulmuş gibiler. Sektör şu günlerde zor durumda. Yurt dışından personel getirmeye çalışan üyelerimiz de izinleri almakta çok zorlanıyor.

Özel istihdam bürolarının turizm sektörüne de hizmet verebilmesi noktasında sayılarının artması için yeni düzenlemelere ihtiyaç var. Yabancı çalıştırma izinleri prosedürlerinin en azından konaklama sektörü çalışanları için kolaylaştırılması sektöre bu dönemde büyük destek olacak. İleriye doğru bu sıkıntı sektörü daha da zorlayacak.”

Makine sektörü olarak nitelikli işgücü ve mühendise olan ihtiyacın her geçen gün arttığını söyleyen Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) Başkanı Kutlu Karavelioğlu, “Makine sektörünün toplam istihdamı 400 bini buluyor. Mart 2023 sonrasında 12-13 bini EYT’li çalışanımız işten ayrıldı” dedi.

ArGe merkezleri ile üretim, planlama, dijital yönetim gibi alanlarda nitelikli personel bulmanın ya da tutmanın zor olduğunu söyleyen Karavelioğlu, “Yurt dışına transfer olanların yanı sıra evden yabancı firmalara çalışmayı tercih eden yazılımcıların çokluğu da ayrı bir sorun. Bunun kayıt dışı oluşu, ayrı bir cazibe de yaratıyor” dedi.

“GENÇLER ÜRETİM ALANINA GİRMEDİĞİ SÜRECE ELEMAN SORUNU YAŞARIZ”

Kağıt, Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD) Başkanı Alican Duran, “İmalata dayalı birçok sektör gibi biz de son yıllarda yetişmiş eleman sorunu yaşıyoruz. Gençler üretim alanına girmediği sürece yaşayacağız gibi duruyor” dedi.

Sektörün bugünkü temel ihtiyacını, üretim sahasında çalışacak teknik ara eleman olarak açıklayan Duran, “Bu ise Milli Eğitim politikalarının değişimi, meslek okullarının reorganizasyonu, çağa uygun hale getirilmesi ve büyük bir zihniyet değişimini gerektiriyor. Yoksa yakında yüksek teknoloji dijital makineleri çalıştıracak elemanlar bulamamız çok zor hale gelecek” diye konuştu.

Yarattığı ekonomik değer ve istihdama katkısı ile hazır giyim sektörünün lokomotif sektörlerden biri olduğunu vurgulayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, “2022 verilerine göre Türkiye’de 26 bin 62 hazır giyim üreticisi firma var.

Firmalarımız 81 ile yayılmış durumda, dolayısıyla her şehirde istihdam sağlıyoruz” dedi. Hazır giyim sektörünün Nisan 2023’te istihdam sayısının 690 bin kişi olduğunu aktaran Kaya, “Bu sayı, tekstil sektörü dahil edildiğinde 1.2 milyona, AVM, perakende ve diğer hizmetler de dahil edildiğinde 2 milyon kişiye yükseliyor” bilgisini verdi.

İşçilik maliyetlerindeki artış nedeniyle Eylül 2022’den bu yılın nisan ayına kadar son 7 ayda istihdam kaybının 45 bine ulaştığını kaydeden Kaya, şunları söyledi:

“Asgari ücret, yemek, servis ücretleri ve kreş desteğiyle birlikte bir işçinin gideri bugünkü döviz kuruyla 750 doları buluyor. Asgari ücrette sağlanan desteklerin artırılarak korunması çok önemli. İstihdam gücümüzü korumak için yılsonuna kadar kısa çalışma ödeneği kullanımının sağlanması da sektörümüze nefes aldıracak.”

“NİCELİK DEĞİL NİTELİK ANLAMDA İSTİHDAM ARTIRILMALI”

Deri ve deri mamulleri sektörünün 2023 Nisan ayı itibarıyla doğrudan 75 bin kişiye istihdam sağladığını açıklayan İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Güven Karaca, dolaylı çalışanlarla bu sayının en az 250 bin olduğunu söyledi. Hedeflere ulaşabilmek adına nitelikli insan gücüne büyük ihtiyaç duyduklarını ifade eden Karaca, “Yalnızca nicelik değil nitelik anlamında da istihdamın artırılmasını önemsiyoruz” dedi. Sektörün 2022 yılı Aralık ayını 82 binden fazla kişiye istihdam sağlayarak kapattığını kaydeden Karaca, “2023 Nisan ayı itibariyle 75 bin kişiye geriledi.

Son yıllarda bu avantajımızı kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Sektöre yeni nesli kazandırmaya çalışırken yetişmiş işgücümüzün sektörden kopması büyük bir kayıp” diye konuştu. Karaca, işçilik giderlerinin, girdi maliyetlerinin yüzde 15 ila 40’ını oluşturduğunu aktardı.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, sektörde 417 binin üzerinde çalışan bulunduğunu kaydetti.

Ara eleman ve nitelikli eleman ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Pelister, “Ar-Ge merkezlerinin geliştirilmesine, üniversitelerde alt sektörlere yönelik bölümler kurulması beklentilerden bazıları. Sektörel meslek liselerinin yaygınlaştırılması, kimya ihtisas üniversitelerinin kurulması da sektörümüzün nitelikli ara elaman sorununa çözüm olacaktır. Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine uzun dönemli staj imkanı ile nitelikli çalışan sayısı arttırılmalı” dedi.

“TASARIMCILARA VE PSİKOLOGLARA İHTİYAÇ DUYUYORUZ”

Türkiye’de toplamda yaklaşık 43 bin mobilya üreticisi bulunduğunu açıklayan Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, sektörün gençler bazında istihdam problemi yaşadığını kaydetti. Özellikle imalatta çalışacak gençlere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Güleç, şöyle devam etti:

“Dünyaya açılmış bir sektör olarak mobilya kültürü ve alışkanlıklarına odaklanabilmek, dünya pazarında daha çok var olabilmek için sosyologlara, tasarımcılara ve psikologlara da ihtiyaç duyuyoruz.”

Armatürün 100 bin kişinin üzerinde istihdam sağladığını açıklayan Armatür Derneği Başkanı Gökhan Turhan, “İhracat pazarlarında yaşanan daralmanın yanı sıra rakip ülkelere göre yüksek maliyetler nedeni ile sipariş kaçıran sektörlerden biri olarak yaşanan küçülmeye EYT düzenlemesi eklenince istihdam kaybımız hızlandı” dedi. Turhan, işçilik payının yüzde 20-25 arasında değiştiğini belirtti. Sektörün kalifiye eleman bulmakta zorluk çektiğini dile getiren Turan, “Eğitim ve yetenek geliştirme programlarına yatırım yapılmalı” diye konuştu.

Tags: alanınabaşkanıduranekonomielemanGençlergirmediğigündemkasadsorunusüreceÜretimyaşarız
Borsa On (Editör)

Borsa On (Editör)

Benzer Haberler

Zeydan Karalar için tutuklama talebi!

Zeydan Karalar için tutuklama talebi!

by Borsa On
8 Temmuz 2025
0

Yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar hakkında tutuklama talep edildi. Aynı soruşturmada gözaltına alınan Adıyaman...

Şimşek: Enflasyonda hedef 2027’de tek haneler

Şimşek: Enflasyonda hedef 2027’de tek haneler

by Borsa On
8 Temmuz 2025
0

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından...

Dolar hegemonyası çöküyor mu? 1973’ten bu yana bir ilk

Dolar hegemonyası çöküyor mu? 1973’ten bu yana bir ilk

by Borsa On
8 Temmuz 2025
0

ABD Doları, yılın ilk yarısında küresel para birimlerine karşı %10,7 değer kaybederek, Richard Nixon’un başkan olduğu 1973’ten bu yana en...

Oosterwolde 2028’e kadar Fenerbahçe’de

Oosterwolde 2028’e kadar Fenerbahçe’de

by Borsa On
8 Temmuz 2025
0

Yeni sezon yapılandırmasına başlayan Fenerbahçe, 24 yaşındaki Hollandalı yıldız futbolcusu Jayden Oosterwolde’nin sözleşmesi 2028 yılına kadar uzatıldığını duyurdu. Futbol Akademisinden...

Next Post
Türkiye en sıcak yazı yaşıyor

Türkiye en sıcak yazı yaşıyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsaon - Online Borsa Haber Platformu

Zeydan Karalar için tutuklama talebi!

Şimşek: Enflasyonda hedef 2027’de tek haneler

Dolar hegemonyası çöküyor mu? 1973’ten bu yana bir ilk

Oosterwolde 2028’e kadar Fenerbahçe’de

Şehitlerimizi uğurluyoruz!

6 hissede fiili dolaşım ayarı

Yüksek F/K oranı ile rasyonel dışına taşan 16 hisse

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ifadeye çağrıldı

Borsaon.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaon.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaon.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.

BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.

borsaon.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaon.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.

Saglikla ve sevgiyle kalin...
GLOBAL MEDIA YAYIN PLATFORMLARI A.S

COPYRİGHT © 2023 GLOBAL MEDİA YAYIN PLATFORMLARI A.Ş

  • Piyasa Verileri
  • Borsa Şirketleri
  • Borsa Terimleri
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,354,258.190.60%
ethereum
Ethereum(ETH)₺103,191.931.31%
tether
Tether(USDT)₺40.000.01%
ripple
XRP(XRP)₺91.600.55%
binancecoin
BNB(BNB)₺26,426.20-0.06%
solana
Solana(SOL)₺6,086.540.30%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.000.00%
tron
TRON(TRX)₺11.46-0.17%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺6.840.97%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺103,147.531.32%
cardano
Cardano(ADA)₺23.460.86%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,353,218.160.64%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,529.63-3.33%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺124,621.611.37%
sui
Sui(SUI)₺116.000.65%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,075.251.05%
chainlink
Chainlink(LINK)₺541.610.32%
leo-token
LEO Token(LEO)₺362.010.02%
stellar
Stellar(XLM)₺10.140.89%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺727.620.57%
usds
USDS(USDS)₺39.990.00%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00047361.33%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺110,534.491.29%
the-open-network
Toncoin(TON)₺110.40-0.81%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺6.421.18%
weth
WETH(WETH)₺103,193.931.34%
litecoin
Litecoin(LTC)₺3,476.080.27%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,798.040.06%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.04-0.01%
monero
Monero(XMR)₺12,563.08-1.29%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,354,258.190.60%
ethereum
Ethereum(ETH)₺103,191.931.31%
tether
Tether(USDT)₺40.000.01%
ripple
XRP(XRP)₺91.600.55%
binancecoin
BNB(BNB)₺26,426.20-0.06%
solana
Solana(SOL)₺6,086.540.30%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.000.00%
tron
TRON(TRX)₺11.46-0.17%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺6.840.97%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺103,147.531.32%
cardano
Cardano(ADA)₺23.460.86%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,353,218.160.64%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,529.63-3.33%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺124,621.611.37%
sui
Sui(SUI)₺116.000.65%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,075.251.05%
chainlink
Chainlink(LINK)₺541.610.32%
leo-token
LEO Token(LEO)₺362.010.02%
stellar
Stellar(XLM)₺10.140.89%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺727.620.57%
usds
USDS(USDS)₺39.990.00%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00047361.33%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺110,534.491.29%
the-open-network
Toncoin(TON)₺110.40-0.81%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺6.421.18%
weth
WETH(WETH)₺103,193.931.34%
litecoin
Litecoin(LTC)₺3,476.080.27%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,798.040.06%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.04-0.01%
monero
Monero(XMR)₺12,563.08-1.29%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,354,258.190.60%
ethereum
Ethereum(ETH)₺103,191.931.31%
tether
Tether(USDT)₺40.000.01%
ripple
XRP(XRP)₺91.600.55%
binancecoin
BNB(BNB)₺26,426.20-0.06%
solana
Solana(SOL)₺6,086.540.30%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.000.00%
tron
TRON(TRX)₺11.46-0.17%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺6.840.97%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺103,147.531.32%
cardano
Cardano(ADA)₺23.460.86%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,353,218.160.64%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,529.63-3.33%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺124,621.611.37%
sui
Sui(SUI)₺116.000.65%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,075.251.05%
chainlink
Chainlink(LINK)₺541.610.32%
leo-token
LEO Token(LEO)₺362.010.02%
stellar
Stellar(XLM)₺10.140.89%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺727.620.57%
usds
USDS(USDS)₺39.990.00%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00047361.33%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺110,534.491.29%
the-open-network
Toncoin(TON)₺110.40-0.81%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺6.421.18%
weth
WETH(WETH)₺103,193.931.34%
litecoin
Litecoin(LTC)₺3,476.080.27%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,798.040.06%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.04-0.01%
monero
Monero(XMR)₺12,563.08-1.29%
bitcoin
Bitcoin(BTC)₺4,354,258.190.60%
ethereum
Ethereum(ETH)₺103,191.931.31%
tether
Tether(USDT)₺40.000.01%
ripple
XRP(XRP)₺91.600.55%
binancecoin
BNB(BNB)₺26,426.20-0.06%
solana
Solana(SOL)₺6,086.540.30%
usd-coin
USDC(USDC)₺40.000.00%
tron
TRON(TRX)₺11.46-0.17%
dogecoin
Dogecoin(DOGE)₺6.840.97%
staked-ether
Lido Staked Ether(STETH)₺103,147.531.32%
cardano
Cardano(ADA)₺23.460.86%
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin(WBTC)₺4,353,218.160.64%
hyperliquid
Hyperliquid(HYPE)₺1,529.63-3.33%
wrapped-steth
Wrapped stETH(WSTETH)₺124,621.611.37%
sui
Sui(SUI)₺116.000.65%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash(BCH)₺20,075.251.05%
chainlink
Chainlink(LINK)₺541.610.32%
leo-token
LEO Token(LEO)₺362.010.02%
stellar
Stellar(XLM)₺10.140.89%
avalanche-2
Avalanche(AVAX)₺727.620.57%
usds
USDS(USDS)₺39.990.00%
shiba-inu
Shiba Inu(SHIB)₺0.00047361.33%
wrapped-eeth
Wrapped eETH(WEETH)₺110,534.491.29%
the-open-network
Toncoin(TON)₺110.40-0.81%
hedera-hashgraph
Hedera(HBAR)₺6.421.18%
weth
WETH(WETH)₺103,193.931.34%
litecoin
Litecoin(LTC)₺3,476.080.27%
whitebit
WhiteBIT Coin(WBT)₺1,798.040.06%
binance-bridged-usdt-bnb-smart
Binance Bridged USDT (BNB Smar(BSC-USD)₺40.04-0.01%
monero
Monero(XMR)₺12,563.08-1.29%
No Result
View All Result
PİYASA VERİLERİ
  • Gündem
  • Borsa
  • Doviz
  • Ekonomi
  • Finans
  • Halka Arz
  • Hisse Senedi
  • Piyasalar
Copyright 2023 © GLOBAL MEDIA A.Ş